Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iun 2009 - Anul XIV, nr. 128 (4114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Buget local

Lungu propune ca primăria să suporte reabilitarea termică pentru cei cu bani puţini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sucevenii cu venituri mai mici care locuiesc în blocuri aflate pe lista celor aprobate pentru reabilitare termică ar putea beneficia de ajutor financiar de la bugetul local pentru a achita partea care le revine din costuri.
Primarul de Suceava, Ion Lungu, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că va propune Consiliului Local să aprobe ca, în cadrul acestui program, contribuţia locatarilor cu venituri pe familie de maxim 600 de lei să fie acoperită integral de la bugetul local. Familiile cu un buget între 600 şi 800 de lei ar putea beneficia de o subvenţie de 50 la sută, iar cele cu venituri de până la 1000 de lei, de o subvenţie de 25 la sută.
Lungu a precizat că, dacă deliberativul îi va aproba propunerile, de subvenţii ar avea parte doar familiile care se încadrează în aceste limite şi care nu-şi pot permite să achite cota de 20 la sută care le revine din costurile reabilitării termice a blocurilor.
Din cele 27.000 de apartamente care sunt în municipiul Suceava, Guvernul a alocat bani pentru reabilitarea a o mie, primele 31 urmând a intra în program de luna viitoare. Ion Lungu a mai spus că termenul până la care asociaţiile de proprietari trebuie să aducă la primărie documentaţia care cuprinde acordul scris al locatarilor este 30 iunie, dar până ieri nici un dosar nu ajunsese la administraţia locală. Primarul se aşteaptă ca, în urma licitaţiei pentru lucrările de reabilitare, costul acestora să coboare până la 70 la sută din suma anunţată iniţial, de 700-1000 de euro pe apartament.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu propune ca primăria să suporte reabilitarea termică pentru cei cu bani puţini.
 Vizualizări articol: 1414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 5 voturi
Lungu propune ca primăria să suporte reabilitarea termică pentru cei cu bani puţini2.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CAMPANIE ELECTORALA PT EUROPARLAMENTARE trimis de
( 4 iun 2009, 11:55:12
DESIGUR CA CEEA CE SPUNE DOMNUL EDIL A SUCEVEI PARE FOARTE FRUMOS LA PRIMA VEDERE INSA SA NU UITAM FAPTUL CA DUMNEALUI NU VA SUPORTA DIN BANII DOMNIEI SALE REABILITAREA TERMICA PT CEI CU BANI PUTINI CI TOT DIN BANII NOSTRII VOM DA SI CELOR CARE INTR-ADEVAR NU AU POSIBILITATTI SAU ASA ZIS A CELOR CARE " NU AU ".

FOARTE MULTI SUCEVENI VOR OBSERVA CA ACEST ARTICOL PARE A FI UN SUBIECT DE CAMPANIE ELECTORALA CARE LE PROPUNE SUBTIL CELOR FARA POSIBILITATI FINANCIARE SA NU UITE SA VOTEZE DUMINICA PARTIDUL PORTOCALIU .
2.   Minciuni electorale trimis de
( 4 iun 2009, 17:54:16
Pun pariu ca dupa alegerile europarlamagare de duminica, Lungu si consilierii din primarie in sedinta (extra)ordinara din aceasta luna vor trece la adoptarea unor masuri nefavorabile pentru populatie. Suntem satui de magariile acestui taran de Plopeni care promite in stanga si in dreapta la si sub comanda Fluturelui. Sunt sigur ca de aceasta masura vor beneficia si "napastuitii" din bazar din plin care nu fac dovada niciunui venit si merg numai si numai in pierdere.
2.1  RE: Minciuni electorale trimis de
( 5 iun 2009, 23:34:36
Subscriu.Dar cei care au rude in strainatate la munca si fac dovada ca nu au venit,dar etaleaza Audi A4,A6,BMW,Ww,Mercedes,conturi doldora si cate o casa la Plopeni,Moara,etc,beneficiaza si ei de aceasta "facilitate","d-le edil de Prelipca"?Vreo 10 dintre acestia imi vin acum in minte,dar au scutiri la incalzire la gaz,etc,ca deh-nu au venit,dar in iulie si decembrie se intorc cu EURO.Nu au venit,ce sa le faci?Au euro.
3.   Pare a fi bataie de joc ! trimis de
( 4 iun 2009, 19:35:55
Nu inteleg judecata! Cei cu mai putini bani decit cei fara nimic, cit mai asteptam? Pare a fi bataie de joc !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei