Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iun 2009 - Anul XIV, nr. 128 (4114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc cere tinerilor să apere democraţia şi valorile UE, împiedicând revenirea comunismului

Joi, 4 Iunie 2009 (16:06:25)

Tânăra generaţie trebuie să facă tot posibilul pentru a apăra democraţia şi valorile Uniunii Europene şi a împiedica revenirea comunismului, care reprezintă un sistem îndreptat împotriva valorilor umane fundamentale, precum libertatea şi proprietatea, a declarat, joi, la Cracovia, premierul Emil Boc

El a participat, în Polonia, la ceremoniile consacrate împlinirii a 20 de ani de la redobândirea libertăţii şi căderea comunismului în Europa Centrală şi de Est.

"Sunt aici să le aduc un omagiu polonezilor pentru curajul cu care au luptat împotriva comunismului. Sunt aici să spun: Mulţumesc, Polonia! Mulţumesc pentru că ne-aţi arătat că lupta împotriva comunismului şi drumul spre democraţie sunt posibile", a spus Boc, într-un discurs susţinut cu ocazia ceremoniilor.

El a afirmat că, personal, este unul dintre aceia care susţinea că prăbuşirea comunismului era o chestiune de timp, considerând că acest sistem este unul îndreptat împotriva firii umane, opus valorilor fundamentale ca viaţa, libertatea şi proprietatea.

În opinia premierului, în prezent trebuie făcut tot posibilul pentru a apăra democraţia şi valorile Uniunii Europene şi a împiedica revenirea comunismului.

"Deoarece văd aici atât de mulţi tineri, cred că avem un mesaj pentru tinerele generaţii. În primul rând, cred că trebuie să facem tot ce este posibil să împiedicăm revenirea comunismului. În al doilea rând, cred că trebuie să întelegem că în fiecare zi trebuie să apărăm democraţia, valorile din Uniunea Europeană care generează prosperitate şi libertate. Trebuie să ne amintim că fără ambiţia, sprijinul, energia şi curajul unor oameni ca Walesa sau Havel am fi fost acum în aceleaşi sisteme ale regimurilor totalitare şi, în acelaşi timp, trebuie să ne aducem aminte că oamenii din statele noastre au murit pentru a fi liberi, pentru a trăi în democraţie, pace şi prosperitate", a spus Boc.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc cere tinerilor să apere democraţia şi valorile UE, împiedicând revenirea comunismului.
 Vizualizări articol: 515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc cere tinerilor să apere democraţia şi valorile UE, împiedicând revenirea comunismului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei