Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iun 2009 - Anul XIV, nr. 128 (4114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Când un ministru este condamnat de un tribunal, Băsescu nu-i spune nimic

Joi, 4 Iunie 2009 (16:01:46)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a criticat, joi, faptul că şeful statului, care "a eliminat" din cabinetul Tăriceanu trei miniştri PNL pentru dosare care nu s-au finalizat , "nu-i spune nimic" ministrului PDL Adriean Videanu, pe care insanţa l-a obligat să plătească despăgubiri Primăriei Capitalei

"Avem un ministru în Guvernul României condamnat de un tribunal, îl cheamă Adriean Videanu, şi un tribunal a arătat clar că omul a risipit ilegal 8,5 milioane de euro. Când un ministru e condamnat e un tribunal, domnul preşedinte nu-i spune nimic", a afirmat Crin Antonescu.

Liderul PNL a reamintit că Traian Băsescu a eliminat din Guvernul condus de liberalul Călin Popescu Tăriceanu trei miniştri: "pe Atanasiu de la Armată, împotriva căruia, după o săptămână s-a şi dat neînceperea urmăririi penale, pe Păcuraru, despre al cărui dosar nu s-a mai auzit nimic şi pe Chiuariu, pentru care, la fel, trebuia deschis un dosar, dar de care nu s-a mai auzit nimic".

"Nu mă mir că domnul preşedinte nu-i spune nimic lui Videanu, pentru că domnul Videanu, domnul Berceanu, toţi aceşti filosofi ai anticomunismului, care erau de-a dreapta şi de-a stânga lui Iliescu în \'90, domnii aceştia încurcă zeci de milioane de euro, care probabil că trebuie împărţiţi", a subliniat Crin Antonescu.

Pe de altă parte, preşedintele PNL a menţionat că nu se aşteaptă ca Băsescu să-i spună lui Videanu "du-te mai încolo".

Pe de altă parte, la un miting electoral de la Moineşti, Crin Antonescu a menţionat că liberalii trebuie votaţi de români pentru că nu se compară cu cei care, în prezent, se ocupă cu "matrapazlâcuri cu borduri", sunt condamnaţi şi "nu-i deranjează nimeni, nici preşeditnele Traian Băsescu".

Curtea de Conturi a sesizat în urmă cu un an Tribunalul Bucureşti în legătură cu neregulile constate la PMB privind un contract de cumpărare a unui teren din comuna Mihăileşti, plăţi nejustificate pentru lucrări la drumuri, un prejudiciu adus bugetul asigurărilor sociale şi plata cu întârziere a unei sume la buget.

Tribunalul Bucureşti a admis, în 28 mai, acţiunea Curţii de Conturi şi i-a obligat pe Mihuţu Luminiţa, Sommer Vladimir, Şoşoacă Bogdan, Constantinescu Florentina, Iordache Adrian, Halipa Veronica, Ion Florea, Panaitescu Simona, Văduva Dan, Videanu Adriean, Drăgoi Alexandru Bogdan, Busuioc Camelia şi Mitu Monica la plata către Primăria Municipiului Bucureşti a sumei de 4.478.328,45 lei despăgubiri, actualizate.

De asemenea, instanţa a obligat Primăria Municipiului Bucureşti să vireze sumele recuperate în contul bugetului local ca restituiri din finanţarea anilor precedenţi.

Soluţia poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti de pârâţii Adriean Videanu, Camelia Busuioc, Luminiţa Mihuţu, Vladimir Sommer, Bogdan Şoşoacă, Florentina Constantinescu, Adrian Iordache, Veronica Halipa, Florea Ion, Simona Panaitescu, Dan Văduva, Alexandru Bogdan Drăgoi, Monica Mitu, Gheorghe Udrişte, Valeriu Ilie, Viviana Catia Falan, Valentin Ţâţu, Elena Bădoi, Daniela Herea, Iuliana Boagiu şi Daniel Dragoş Tănăsoiu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Când un ministru este condamnat de un tribunal, Băsescu nu-i spune nimic.
 Vizualizări articol: 433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Când un ministru este condamnat de un tribunal, Băsescu nu-i spune nimic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei