Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 mai 2009 - Anul XIV, nr. 107 (4093)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stolojan: În coaliţie am decis ca miniştrii care nu acceptă decizia Executivului să demisioneze

Luni, 11 Mai 2009 (13:26:41)
Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, luni, după şedinţa BPN, că în cadrul coaliţiei s-a stabilit că membrii Executivului trebuie să fie solidari în deciziile pe care le iau, iar aceia care consideră o decizie inacceptabilă, au soluţia de a-şi da demisia.

"Cu toţii am ajuns la concluzia că trebuie ca în Guvern miniştrii să fie solidari, Guvernul trebuie să fie solidar pentru toate deciziile pe care le ia, miniştrii trebuie să susţină toate deciziile guvernamentale, şi dacă unul dintre miniştri consideră că o decizie îi depăşeşte anumite criterii pe care dânsul şi le-a asumat, are o soluţie care trebuie să se impună şi în România în cele din urmă, şi anume datoria de onoare de a-şi da demisia din Guvern, atunci când consideră că decizia Guvernului este inacceptabilă pentru ministrul respectiv", a spus Stolojan la finalul şedinţei conducerii PDL.

El a ţinut să menţioneze că "solidaritatea Guvernului nu poate fi pusă la îndoială şi nici nu poate fi negociată".

Stolojan a spus că nu se pune problema despre un protocol privind candidaţii la Preşedinţie, întrucât această instituţie nu face parte din protocolul parteneriatului dintre cele două formaţiuni.

"Parteneriatul pentru România are prevederi foarte clare în legătură cu comportamentul fiecărui membru de partid al celor două partide care formează parteneriatul. Ceea ce noi am discutat în şedinţa coaliţiei şi în BPN este că Guvernul trebuie să îşi facă treaba", a mai spus prim-vicepreşedintele PDL.

Blaga, a declarat, sâmbătă seară, la Realitatea TV, că premierul Emil Boc nu mai este dispus să accepte comentarii negative pe marginea unor acte ale Guvernului şi că i-a atenţionat deja pe miniştrii PSD.

"Chiar miniştrii la care premierul le-a dat ultimatum în ultima şedinţă a coaliţiei, că nu ar fi bine, dacă nu se simt bine în Guvern să părăsească Guvernul, să mai aibă puncte de vedere contrare Guvernului. L-am văzut vineri pe unul dintre ei la Galaţi că, din nou, a criticat măsuri luate de Guvern, care, culmea, provin din programul electoral al PSD, vorbesc de impozitul forfetar", a spus Blaga, care a refuzat să precizeze la cine se referă dar a dat indicii potrivit cărora cel vicat ar fi ministrul pentru IMM Constantin Niţă.

Potrivit cotidianului Gândul, pe lista neagră a PDL se mai află şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta, căruia i se reproşează că face declaraţii publice contrare discuţiilor dintre cele două partide.

Ministrul Niţă susţine că nici vorbă de vreun avertisment din partea premierului Boc.

"Habar n-am, nu-mi amintesc de aşa ceva, nu ştiu despre ce avertisment a vorbit dl. Blaga, pentru că în şedinţa de Guvern nu s-a discutat absolut nimic despre ce am spus eu referitor la impozitul forfetar. Iar relaţiile mele cu dl. prim-ministru sunt cât se poate de normale, îl respect pe dl. Boc, ca şi pe toţi ceilalţi colegi, îmi văd de treaba mea şi cu asta, basta", a declarat Constantin Niţă pentru Gândul.

Ponta a spus că "miniştrii PDL nu au voie să atace candidatul PSD la Preşedinţie, la fel cum nici miniştrii PSD nu au voie să atace candidatul PDL la Preşedinţie".

"Aceasta a fost înţelegerea pe care am încheiat-o cu democrat-liberalii şi pe care dl. Blaga o uită atunci când se duce la televiziune”, a declarat Ponta cotidianului citat, ca reacţie la declaraţiile lui Vasile Blaga, potrivit cărora Mircea Geoană ar trebui să părăsească actuala Coaliţie dacă nu îi convine.

"N-o să vedeţi niciodată că miniştrii PSD se vor lua de Traian Băsescu. Aceasta este o înţelegere stabilită în primul rând de ei, de democrat-liberali. Este înţelegerea propusă de ei. Noi nu spunem nimic despre Traian Băsescu, deşi am avea foarte multe de spus", a afirmat Victor Ponta, adăugând că PDL nu poate retrage sprijinul politic al unui ministru PSD şi a pus aprecierile lui Vasile Blaga pe seama scăderii în sondaje a PD-L şi a lui Traian Băsescu.

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a negat, într-o declaraţie pentru Gândul, existenţa unei asemenea înţelegeri şi a adăugat: "Să nu atace propriul Guvern, altfel afară!".

Vicepremierul Dan Nica a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei, referindu-se la afirmaţiile ministrului PDL Vasile Blaga privind PSD, că acestea au reprezentat o încercare de a testa simţul umorului.

Întrebat în legătură cu existenţa unor tensiuni în coaliţie, Nica a spus că acestea au existat numai în relatările presei şi că au făcut deliciul participanţilor la şedinţa de luni.

"Informaţiile au stârnit deliciul participanţilor la şedinţa coaliţiei. Tensiunile au au fost doar în mass-media", a spus el.

Dan Nica a afirmat că atmosfera a fost "ca de obicei, foarte bună".

Îmi pare rău că nu vă pot confirma (existenţa tensiunilor - n.r.). Conflictele nu au existat", a afirmat Nica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stolojan: În coaliţie am decis ca miniştrii care nu acceptă decizia Executivului să demisioneze.
 Vizualizări articol: 564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stolojan: În coaliţie am decis ca miniştrii care nu acceptă decizia Executivului să demisioneze0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei