Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 mai 2009 - Anul XIV, nr. 107 (4093)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Fast fastidios

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şi a fost şi marele derby Steaua-Dinamo, dispreţuit vehement de unii, supralicitat sentimental de alţii. Bineînţeles, asta înainte de partidă, ulterior cele două curente întâlnindu-se în aceeaşi baltă deplorabilă.

Rednic a fost la o fărâmă de soartă de a pierde pe mâna sa. Paradoxal, l-a salvat tocmai cel pe care s-a simţit dator să-l bage în teren. Niculescu Claudiu. E drept, a marcat, dar să nu se ascundă după devierea lui Petre Marin. N-a făcut decât să îndrepte lucrurile care se încâlciseră odată cu intrarea sa pe postul lui Dănciulescu, în fapt pe post de Cidul sau pe post de talisman. Cred că Niculescu se află pe ultima sută a liniei de credit obţinute de la suflarea dinamovistă în anul ultimului titlu. Atunci şi-a scos coechipierii de nenumărate ori din impas, procentajul său de reuşită din loviturile libere fiind la apogeu. Acum? Acesta este abia primul gol din lovitură liberă în 13 etape consumate de la revenirea sa! A mai înscris din penalty la Buzău, şi încă două goluri de rotunjire a scorului cu Pandurii şi Farul. Nimic decisiv, până vineri. Desigur, o reuşită cu Steaua, fie şi în condiţiile unei devieri, îl poate face pe Rednic să închidă ochii, dar dacă nu-i deschide repede, e posibil să deschidă baierele pungii pentru a plăti scump. Părerea mea de privitor la fotbal este că singur CV-ul lui Niculescu nu mai justifică îndepărtarea lui Dănciulescu din zona careului, acolo unde acesta îşi iscă din senin oportunităţi. Şi Dennis Şerban, cu ceva timp în urmă, şi-a făcut datoria în meciul cu Steaua, dar asta nu l-a împiedicat să joace până la capăt rolul maurului.

Dincolo, la Steaua, se împleteşte lipsa soluţiilor de efectiv (Kapetanos n-are, practic, contracandidat) cu închistarea unor jucători, altfel deloc răi, ca rezultat al (o)presiunii din lojă. Nici Lăcătuş nu s-a dovedit capabil să aducă un suflu nou în ciorba reîncălzită, parcă mai bine se juca în tur decât acum! Pentru Steaua urmează o serie năucitoare: îşi va juca locul de UEFA în meciuri directe cu Rapid şi Craiova, iar în deplasare va întâlni două echipe mai bine clasate decât ea, deci, teoretic, cu aspiraţii mai înalte.

Două vorbe şi despre fluieraş. A fost un arbitraj trecut deliberat pe pilot automat, excluzându-se astfel din start orice fază potenţial suspectată de interpretări, gen legea avantajului. În schimb, tot ce s-a fluierat a fost fault, tot ce nu s-a fluierat au fost exagerări ale unor simple contacte de joc. Nu genial, dar orice contestare s-ar fi acoperit de ridicol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fast fastidios.
 Vizualizări articol: 1815 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fast fastidios5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei