Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 mai 2009 - Anul XIV, nr. 107 (4093)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Lansare

„Tren portocaliu” de mare viteză pe ruta Suceava-Bucureşti-Bruxelles

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Democrat liberalii suceveni au parcurs sâmbătă distanţa Suceava-Bucureşti pentru a participa la lansarea candidaţilor PD-L pentru Parlamentul European de la Bruxelles, eveniment care s-a consumat sâmbătă, la Sala Palatului din Bucureşti, în prezenţa a peste 7.000 de democrat-liberali din toată ţara. PD-L-iştii au pus în scenă un spectacol din care nu au lipsit baloanele, fularele şi steagurile portocalii, discursurile tăioase presărate cu ironii la adresa adversarilor politici şi muzica de calitate.

Prezentarea candidaţilor a fost făcută pe regiuni de dezvoltare, regiunea de Nord-Est avându-l ca reprezentant pe suceveanul Petru Luhan, care ocupă locul opt pe lista PD-L, loc eligibil, şi care a urcat pe scena Sălii Palatului alături de Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu, Cristian Preda, vârfurile de lance ale partidului pentru Parlamentul European.

Prezentarea candidaţilor a fost presărată cu momente de folclor susţinute de cântăreţi din toate regiunile ţării, Laura Lavric, Maria Cîrneci, Aurel Tamaş, Dumitru Fărcaş, ale căror piese au animat sala. Fărcaş a interpretat la taragot melodia clasică şi imnul Europei "Odă Bucuriei" .

Pe două ecrane imense care au încadrat scena au fost difuzate filmuleţe de campanie. Imaginile video au surprins istoria democrat-liberalilor, dar şi momente de suflet menite să exemplifice sloganul PD-L pentru această campanie electorală „La bine şi la greu”. Evenimentul s-a încheiat cu imnul PD-L „Verde-nrourat” şi cu o ploaie de baloane şi confetti.

O prezenţă aparte la lansarea naţională a candidaţilor PD-L pentru Parlamentul European a avut-o delegaţia suceveană, care a fost cea mai numeroasă din ţară. Nu mai puţin de 230 de democrat-liberali suceveni au făcut deplasarea la Bucureşti sub coordonarea şefului staff-ului de campanie al PD-L Suceava, Ion Lungu, şi a deputatului Ioan Bălan, cel care a avut grijă ca tinerilor să nu le lipsească nimic. Sucevenii s-au remarcat printr-o organizare riguroasă şi un aplomb molipsitor, care a dat tonusul necesar unui eveniment de o asemenea anvergură.

 

Echitate, cuvântul folosit de Băsescu pentru a descrie PD-L

De la tribuna Sălii Palatului au luat cuvântul preşedintele PD-L, Emil Boc, liderii Roberta Anastase, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Elena Udrea, precum şi candidaţii Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu, Cristian Preda.

Invitatul surpriză al evenimentului a fost, fără îndoială, preşedintele României, Traian Băsescu, primit cu scandări şi aplauze de cei peste 7.000 de democrat-liberali prezenţi în sală.

Discursul şefului statului s-a concentrat în jurul responsabilităţilor care apasă pe umerii PD-L, ca principal partid de guvernare.

„Este pentru prima dată când vin la partidul care guvernează, care a dat ţării primul-ministru şi are responsabilitatea uriaşă a trecerii ţării printr-o perioadă de criză”, a spus Băsescu, care a criticat restul partidelor că par mult mai îngrijorate de prezidenţialele din noiembrie decât de europarlamentare.

„Nu ştiu de ce se grăbesc”, a comentat şeful statului, care a îndemnat membrii PD-L să lucreze la campania pentru alegerile din 7 iunie, nu pentru cele prezidenţiale. „Toate la timpul lor”, a spus Băsescu. „Toată responsabilitatea trecerii perioadei de criză fără derapaje este a acestui partid. Din criză, ori ieşim toţi, ori nu iese nici unul”, consideră preşedintele.

El crede că cel mai potrivit cuvânt pentru a descrie Partidul Liberal-Democrat este „echitate”.

În discursul rostit la Sala Palatului, şeful statului a sugerat pentru prima dată că va candida la alegerile prezidenţiale din noiembrie: „Spre insatisfacţia multora, vreau să vă spun că o să umblu mult în ţară în perioada următoare şi nu numai în luna mai, şi în iunie, şi în iulie, august, septembrie, octombrie, decembrie şi în ianuarie”, a spus Băsescu, care i-a îndemnat pe români să vină la vot pe 7 iunie.

 

Flutur îi critică pe PSD-işti că sunt mai preocupaţi de campanii

Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a lansat săgeţi asupra social democraţilor, care, în opinia lui, sunt mai degrabă preocupaţii de campanii electorale decât de guvernare. Flutur a arătat că povara guvernării este suportată în mai mare măsură de democrat-liberali. „De 20 de săptămâni de când guvernăm, noi am dus greul şi ne-am văzut de treabă. Unii au încurcat campaniile, cea pentru europarlamentare cu cea pentru prezidenţiale, şi trebuie să le spunem că cei care încep de primăvară campania de toamnă vor avea probleme peste vară, li se va strica maşina şi singura lor salvare s-ar putea să fie programul Rabla”, a spus vicepreşedintele PD-L.

Democrat-liberalul le-a cerut PSD-iştilor să-şi asume complet actul guvernării. „S-a vorbit mult de cumulul dintre pensie şi salariu. Dar cât de moral este cumulul între a fi şi la putere, şi în opoziţie? Trebuie să le transmitem un mesaj colegial celor de la PSD că România nu poate fi guvernată cu jumătate de normă, ci cu normă întreagă”, a adăugat Flutur.

 

Ungureanu i-a ironizat pe liberali şi pe social democraţi

Cel mai gustat discurs a fost cel al lui Traian Ungureanu, discurs presărat cu ironii la adresa PNL şi PSD, despre care a spus că singurul lor program este „Fără Băsescu”, în timp ce PD-L are program “cu România”.

„De reuşit, vor reuşi doar europarlamentarii PD-L, pentru că PD-L este singurul specialist european al României. N-avem variante la PD-L. S-o luăm pe rând, nu vă ţin mult. PSD-program „Fără Băsescu”, PNL-program „Fără Băsescu”, PD-L-program cu România. Asta e diferenţa între partidele care se ocupă de toţi românii şi două partide care se ocupă de un singur român”, a spus Ungureanu, spre deliciul sălii.

Ungureanu a ironizat şi poziţia social-democraţilor faţă de soluţiile necesare ieşirii din criza economică. „PSD vrea socialism, dar asta nu este obligaţia noastră. PSD se pricepe să facă, dintr-o criză, o criză şi mai mare. E partidul care are acum propria criză, iar domnul Geoană e titular. Poate scăpa de criză dacă se operează de Vanghelie”, a încheiat candidatul PD-L pentru PE.

 

Lungu: „PD-L este şi va rămâne cel mai puternic partid din ţară”

Şefului staff-ului de campanie al PD-L Suceava, Ion Lungu, apreciază drept o reuşită acţiunea PD-L de la Sala Palatului, considerând că numărul mare de membri şi simpatizanţi prezenţi la Bucureşti arată că PD-L este şi va rămâne şi după alegerile europarlamentare cel mai puternic partid din ţară.

„Cred că s-a observat, încă o dată, că PD-L este cel mai mare partid din ţară şi cel mai de forţă. A arătat-o numărul foarte mare de membri prezenţi la lansarea candidaţilor la Bucureşti, mulţi dintre ei nemaiîncăpând practic în sală. Acest lucru ne întăreşte convingerea că PD-L va câştiga alegerile europarlamentare şi va rămâne forţa politică numărul unu din România”, a conchis Lungu.

Mai trebuie spus că platforma PD-L pentru europarlamentare stabileşte cinci priorităţi pentru România în raport cu Uniunea Europeană: depăşirea crizei economice, accelerarea absorbţiei fondurilor europene, încetarea monitorizării pe justiţie, asigurarea libertăţii de mişcare a forţei de muncă româneşti în toate statele UE şi aderarea la euro şi la spaţiul Schengen.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Tren portocaliu” de mare viteză pe ruta Suceava-Bucureşti-Bruxelles.
 Vizualizări articol: 6437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
„Tren portocaliu” de mare viteză pe ruta Suceava-Bucureşti-Bruxelles1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PSD issue trimis de
(11 mai 2009, 12:56:23
"Flutur �i critica pe PSD-isti ca sunt mai preocupati de campanii"... Serios? Si de ce nu propune acest om cu "coloana", "verticalitate" iesire PD-L de la guvernarea cu PSD? Sau o fi prea gros ciolanu incat e mai bine sa inchizi ochii?

Sa nu uitam ca acum cateva luni Flutur + Marza = War si acu F+M= Luv

Hai lasati-o moarta cu principiile voastre!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei