Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 mai 2009 - Anul XIV, nr. 107 (4093)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anastase: Geoană ne inspiră milă, este atât de speriat de campanie încât nu mai ştie ce vorbeşte

Luni, 11 Mai 2009 (16:51:01)
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, că celor din PDL le este milă de Mircea Geoană, care este atât de speriat de această campanie electorală, încât nu mai ştie ce vorbeşte, şi că "nu îl mai ţin puterile să ajungă la finalul ei".

Roberta Anastase a făcut declaraţiile în calitate de secretar executiv, precizând că acestea "vizează declaraţiile candidatului PSD la prezidenţiale, Mircea Geoană".

"O primă concluzie pe care o putem trage este că pe domnul Geoană nu îl mai ţin puterile să ajungă la finişul campaniei prezidenţiale, altfel nu ne putem explica atacurile pe care astăzi le-a făcut, lipsite de fond, de substanţă, mincinoase, la adresa preşedintelui Traian Băsescu, a fostului ministru al Justiţiei, Monica Macovei şi a actualului ministru al justiţiei, Cătălin Predoiu", a spus aceasta, cu referire la declaraţiile făcute de preşedintele PSD, la finalul Biroului Permanent Naţional.

Roberta Anastase a ţinut să relateze "câteva din bâlbele electorale ale lui Mircea Geoană".

"Dânsul spunea luni, 6 aprilie, că graba suspectă de a avea toate codurile adoptate în 15 mai nu reprezintă o politică care să fie o solicitare a Bruxelles-ului, ci o nevoie artificială. Două zile mai târziu, afirma că intenţia de a adopta rapid codurile este chiar dăunătoare pentru România. Acelaşi Geoană, plin de sine, vorbea, câteva zile mai târziu, pe aceeaşi temă a codurilor, spunând că Barrot i-a transmis că pentru Comisia Europeană calitatea e mai importantă ca viteza", a spus Anastase.

Anastase a continuat: "Iată astăzi, îl vedem din nou cuprins de frisoane electorale, gesticulează speriat că neadoptarea rapidă a Codurilor va atrage sancţiuni economice din partea Comisiei Europene şi, mai mult, încearcă să îl facă responsabil pentru aceste potenţiale sancţiuni pe preşedintele Traian Băsescu, încercând, de altfel să se exonereze de orice fel de responsabilitate".

Secretarul executiv a făcut o paralelă cu declaraţia de duminică a social-democratului Adrian Severin, care spusese că declaraţiile lui Traian Băsescu sunt "de tip schizofrenic".

"Am în minte declaraţiile pe care le făcea, ieri, colegul său de partid, Adrian Severin, şi aş vrea să spun că tocmai aceste declaraţii, aşa cum vi le-am prezentat în ordinea lor cronologică, se încadreză în logica declaraţiilor de tip schizofrenic de care vorbea colegul său Adrian Severin", a spus Anastase.

Ea a ţinut să precizeze că "celor din PDL le inspiră milă Mircea Geoană, pentru că este atât de speriat de această campanie electorală în care s-a antrenat încât nici el nu mai ştie ce vorbeşte".

Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă seară, la Realitatea TV, că premierul Emil Boc nu mai este dispus să accepte comentarii negative pe marginea unor acte ale Guvernului şi că i-a atenţionat deja pe miniştrii PSD. "Chiar miniştrii la care premierul le-a dat ultimatum în ultima şedinţă a coaliţiei, că nu ar fi bine, dacă nu se simt bine în Guvern să părăsească Guvernul, să mai aibă puncte de vedere contrare Guvernului. L-am văzut vineri pe unul dintre ei la Galaţi că, din nou, a criticat măsuri luate de Guvern, care, culmea, provin din programul electoral al PSD, vorbesc de impozitul forfetar", a spus Blaga, care a refuzat să precizeze la cine se referă dar a dat indicii potrivit cărora cel vicat ar fi ministrul pentru IMM-uri, Constantin Niţă.

Vicepremierul Dan Nica a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei, referindu-se la afirmaţiile lui Blaga privind PSD, că acestea au reprezentat o încercare de a testa simţul umorului. Blaga a revenit, ulterior, declarând că nu a glumit.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că ultimele declaraţii ale ministrului Vasile Blaga la adresa social-democraţilor sunt cauzate de "preocupările" de la nivelul PDL faţă de tendinţa constantă de scădere în sondaje a şefului statului. Întrebat cum comentează precizarea lui Vasile Blaga, că nu a glumit când a spus că PSD poate să părăsească Guvernul dacă nu este mulţumit de anumite decizii, Geoană a răspuns: "Eu pot să înţeleg faptul că există o preocupare a liderilor PDL şi a lui Traian Băsescu faţă de o tendinţă stabilizată de scădere în sondaje. Liderii PDL sunt nervoşi şi caută scuze şi explicaţii faţă de rezultatele electorale. Nici nu considerăm normal să răspundem la astfel de atacuri. Politic, este de înţeles preocuparea crescândă a PDL şi a lui Traian Băsescu faţă de scăderea în sondaje", a adăugat Geoană.

Geoană a declarat, de asemenea, că Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, luni, că există informaţii coerente şi solide care indică riscul tăierii fondurilor europene după Raportul CE pe Justiţie din vară, lansând un apel către preşedintele Traian Băsescu să ia măsuri împreună cu instituţiile abilitate pentru a evita acest risc.

"Există, în acest moment, informaţii coerente şi solide care anunţă pericolul ca după Raportul Comisiei Europene din luna iulie să existe, repet, riscul unei tăieri a fondurilor europene pentru România", a spus Geoană. Liderul PSD a spus că îi va trimite şefului statului o scrisoare în cursul zilei de luni, solicitându-i să se achite de datoria ce decurge din funcţia de preşedinte în ceea ce priveşte eventuala condiţionalitate între accesarea fondurilor europene şi reforma în Justiţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anastase: Geoană ne inspiră milă, este atât de speriat de campanie încât nu mai ştie ce vorbeşte.
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anastase: Geoană ne inspiră milă, este atât de speriat de campanie încât nu mai ştie ce vorbeşte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei