Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2009 - Anul XIV, nr. 97 (4083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu:Dacă nu vrei să te aşezi pe realitate şi crezi că poţi să ceri măriri de salarii, e o eroare

Miercuri, 29 Aprilie 2009 (15:02:42)
Preşedintele Traian Băsescu le-a prezentat, miercuri, reprezentanţilor comunităţii româneşti din Croaţia, situaţia României în contextul crizei economice, afirmând că aceia care încă mai cred că pot cere măriri de salarii "nu vor să se aşeze pe realitate" şi comit o eroare.

"Dacă nu vrei să te aşezi pe realitate şi crezi că azi poţi să mai ceri măriri de salarii, sigur că e o eroare căreia Guvernul nu poate să-i răspundă pozitiv", a spus preşedintele Traian Băsescu.

El a mărturisit că, în ceea ce-l priveşte, deşi e o criză extrem de puternică, nu intră în categoria "pesimiştilor", explicând acest lucru prin faptul că probabil este mai bine informat.

Băsescu a mai spus că are un oarecare optimism în sensul că economia va intra într-un ritm ascendent începând din toamnă.

Şeful statului a dorit să le prezinte reprezentanţilor comunităţii româneşti din Croaţia o imagine privind situaţia din ţară. El a spus că România este afectată de criza economică, dar că guvernul a luat măsurile obligatorii de evitare a unui derapaj economic, arătând că nu este vorba de o criză generată de economia românească, ci în primul rând de diminuarea exporturilor, care a dus la şomaj şi la închiderea de societăţi.

"Este o criză care ne afectează", a spus Băsescu, adăugând că acordul cu FMI aduce României 13 miliarde de euro echivalent în drepturi speciale de tragere, bani care se duc la BNR pentru eliberarea rezervelor băncilor comerciale şi păstrarea monedei naţionale la un curs care să evite afectarea populaţiei.

El a spus că celelalte 5 miliarde de euro de la UE merg la bugetul de stat pentru acoperirea deficitului.

Traian Băsescu le-a spus românilor din Croaţia că o veste bună este faptul că deficitul de cont curent s-a micşorat rapid şi s-a echilibrat, arătând că este un lucru bun pentru că aceasta era o "slăbiciune" a României şi că s-a ajuns de la 12 la 8%.

Şeful statului a spus că măsurile de austeritate sunt obligatorii şi nu pot fi evitate, "dacă nu vrei să intri într-un derapaj consistent".

Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă prin care se propune prelungirea până la finalul anului a actelor normative în vigoare privind salarizarea în sectorul bugetar, procedură care, în lipsa unei alte decizii, reprezintă practic o îngheţare a salariilor în sistemul bugetar, la nivelul actual, până la 31 decembrie 2009.

Premierul Emil Boc a declarat, la finalul şedinţei, că Guvernul va putea lua în discuţie majorarea salariilor în sistemul bugetar în măsura în care va dispune de resurse financiare, din economii rezultate inclusiv prin restructurarea agenţiilor guvernamentale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu:Dacă nu vrei să te aşezi pe realitate şi crezi că poţi să ceri măriri de salarii, e o eroare.
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu:Dacă nu vrei să te aşezi pe realitate şi crezi că poţi să ceri măriri de salarii, e o eroare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei