Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2009 - Anul XIV, nr. 97 (4083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Obiectivul major în acest moment este plata salariilor, atât cât sunt ele

Miercuri, 29 Aprilie 2009 (15:00:20)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri în cadrul întâlnirii cu comunitatea românească din Croaţia, că obiectivul major în acest moment este "plata fără întârziere a salariilor atât cât sunt ele".

Şeful statului le-a transmis românilor din Croaţia, vorbind despre situaţia economică din ţară, că "nu am stat grozav în primele trei luni, întrucât Ministerul de Finanţe a împrumutat foarte mulţi bani de pe piaţă ca să poată plăti salariile în continuare, iar acestea să vină la timp".

"Această politică se va menţine, obiectivul major fiind plata fără întârziere a salariilor, atât cât sunt ele. Vom reuşi acest lucru fără probleme mari", a spus Băsescu.

El a ţinut să le transmită românilor din Croaţia convingerea că România va face faţă mai bine crizei decât "alţii care erau premianţi acum câteva luni".

"O să-i facem faţă mai bine decât alţii", a spus şeful statului.

Guvernul a aprobat, marţi, o ordonanţă de urgenţă prin care se propune prelungirea până la finalul anului a actelor normative în vigoare privind salarizarea în sectorul bugetar.

Premierul Emil Boc a declarat, la finalul şedinţei, că Guvernul va putea lua în discuţie majorarea salariilor în sistemul bugetar în măsura în care va dispune de resurse financiare, din economii rezultate inclusiv prin restructurarea agenţiilor guvernamentale.

Situaţia salariilor din sistemul public va fi analizată de Guvern doar din semestrul II, după primirea datelor privind încasările bugetare din prima parte a anului, atunci urmând să fie discutată o eventuală indexare, dar exclusiv în raport cu nivelul inflaţiei şi numai pentru salarii mici.

Surse guvernamentale au declarat agenţiei MEDIAFAX că în şedinţa de marţi a Guvernului, în care a fost aprobată ordonanţa de urgenţă prin care valabilitatea legilor care stabilesc nivelul actual de salarizare în sistemul bugetar este extinsă până la finele anului - procedură care, în lipsa unei alte decizii, reprezintă practic o îngheţare a salariilor pentru bugetari -, premierul Emil Boc şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, au arătat că trebuie aştepate datele privind încasările bugetare din prima jumătate a anului, pentru a fi luată în considerare o eventuală indexare a salariilor mici.

"Prin ordonanţa de urgenţă aprobată marţi de Guvern sunt îngheţate salariile, dar premierul şi ministrul Finanţelor au arătat că va fi analizată posibilitatea indexării măcar a salariilor mici. Acest lucru nu va putea fi luat însă în discuţie decât după primele 6 luni, când se va cunoaşte nivelul încasărilor la buget. Trebuie să se vadă cum evoluează economia şi dacă încasările nu vor fi mult prea reduse", au declarat sursele citate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Obiectivul major în acest moment este plata salariilor, atât cât sunt ele.
 Vizualizări articol: 432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Obiectivul major în acest moment este plata salariilor, atât cât sunt ele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei