Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2009 - Anul XIV, nr. 97 (4083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fenechiu acuză pe Boc şi Blaga de furt intelectual pentru iniţativa privind vânzarea locuinţelor ANL

Miercuri, 29 Aprilie 2009 (13:23:26)
Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu i-a acuzat, miercuri, pe premierul Boc şi pe ministrul Blaga că plănuiesc "un furt intelectual", prin intenţia de a schimba statutul juridic al locuinţelor ANL în sensul cumpărării lor de chiriaşi, menţionând că iniţiativa îi aparţine.

Conform unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, Relu Fenechiu susţine că propunerea Guvernului făcea parte din preocupările sale din legislatura trecută.

"Domnii Boc şi Blaga sunt demagogi şi plănuiesc un furt intelectual. Prin vocea ministrului Dezvoltării şi Locuinţei, domnul Vasile Blaga, Guvernul a anunţat că intenţionează să ceară consiliilor locale schimbarea statutului juridic al locuinţelor ANL destinate închirierii, astfel încât ele să poată fi cumpărate de actualii chiriaşi. Iniţiativa îmi aparţine şi constă într-o propunere legislativă de modificare a Legii 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe", a susţinut Fenechiu.

El a adăugat, potivit sursei citate, că pe site-ul său personal - www.relufenechiu.fene.ro, "se poate vedea că această grijă întârziată a Guvernului Boc" făcea parte din preocupările sale din legislatura trecută.

Conform propunerii legislative iniţiate de deputatul PNL, articolul 5 prevede că "pentru cumpararea de locuinţe şi realizarea de lucrări de construcţii aferente fondului de locuinţe existent - reabilitare, consolidare, extindere -, Agenţia Naţională pentru Locuinţe va stabili reglementari specifice, în condiţiile legii".

În plus articolul 62 prevede la alineatul (5) că "titularul contractului de închiriere care optează pentru cumpărarea locuinţei are drept de preempţiune".

La alineatul şase al aceluiaşi articol se stipulează că "preţul de vânzare nu poate fi mai mic decât preţul de cost al unei locuinţe cu aceeaşi
suprafaţă şi dotare, evaluat de Agenţia Naţionala pentru Locuinţe la data încheierii contractului de vânzare-cumparare".

Guvernul va solicita consiliilor locale să modifice regimul juridic la peste 12.800 de case închiriate tinerilor de către Agenţia Naţională a Locuinţelor, prin autorităţile locale, pentru a fi vândute actualilor chiriaşi, a declarat, marţi, ministrul Dezvoltării şi Locuinţei,Vasile Blaga.

El a anunţat că Executivul a aprobat, în şedinţa de marţi, un act normativ în acest sens.

"Prin nota de azi (marţi-n.r.), noi am cerut Secretariatului General al Guvernului ca, pentru 12.843 de locuinţe finalizate între 1 ianuarie 2004 şi 30 aprilie 2008, să facă demersurile necesare şi să solicite consiliilor locale emiterea de hotărâri, pentru a trece aceste locuinţe din domeniul public al consiliilor locale în domeniul privat al statului, să le putem vinde", a declarat Blaga.

Potrivit ministrului, valoare de vânzare a locuinţelor va fi stabilită de administraţiile teritoriale în baza evaluării făcute de o persoană fizică sau juridică autorizată, iar aceasta nu poate fi mai mică decât valoarea de inventar actualizată.

"La un preţ mediu de 40.000 de euro pe locuinţă, ar reintra în contul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei 590 milioane euro care vor fi folosite tot la construcţia unor astfel de imobile", a precizat ministrul de resort.

El a amintit că, până la finalul anului trecut, au fost date în folosinţă un număr de 22.598 locuinţe, dintre care 14.745 îndeplinesc deja condiţiile de vânzare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fenechiu acuză pe Boc şi Blaga de furt intelectual pentru iniţativa privind vânzarea locuinţelor ANL.
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fenechiu acuză pe Boc şi Blaga de furt intelectual pentru iniţativa privind vânzarea locuinţelor ANL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei