Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 apr 2009 - Anul XIV, nr. 96 (4082)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS lucrează la o lege privind sistemul public-privat, iar opt spitale vor fi construite în acest fel

Marţi, 28 Aprilie 2009 (17:01:04)
Ministerul Sănătăţii (MS) intenţionează să construiască, în 2010, opt spitale regionale în sistemul de parteneriat public - privat, o echipă a MS lucrând la o lege privind acest tip de parteneriat, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii Ion Bazac.

Echipa de lucru a MS este coordonată de secretarul de stat, Liviu Mănăilă.

România are nevoie de 15 spitale regionale noi, iar restul de opt spitale regionale vor fi construite în 2010, în sistem public- privat, a declarat, marţi, Ion Bazac, în cadrul unei mese rotunde organizate de cotidianul de afaceri "Business standard", cu tema "Guvernul privat - sistemul de sănătate", referitoare la introducerea asigurărilor private de sănătate, precum şi implicaţiile noilor reglementari din contractul cadru privind acordarea asistenţei medicale pentru anul 2009.

"Anunţ, în premieră, că la MS se lucrează la legea privind parteneriatul public - privat. Trebuie să creăm posibilitatea de a avea un spital public, gestionat privat. Un astfel de model există şi merge bine în UE. Spitalele regionale vor fi de dimensiuni europene şi nu coloşi, pentru că sunt greu de întreţinut. Este un prim pas în ceea ce ar trebui să reprezinte parteneriatul public - privat", a adăugat Bazac.

Ministrul s-a declarat convins că se vor găsi investitori pentru cele opt spitalele regionale.

"Doresc să vă comunic în premieră faptul că vom finanţa cu circa 70 milioane de euro dotarea cu echipamente a unităţilor ATI din spitale în 2009. Tot în acest an vom investi, împreună cu Banca Mondială, peste 10 milioane de euro în echipamente pentru camerele de primiri urgențe din spitalele mici din țară. De asemenea, 7 noi spitale judeţene de urgenţă au finanţarea asigurată şi se află în proces de licitare. Alte 8 spitale, pentru care căutăm soluţii de finanţare în sistem public-privat, sunt în faza de analiză de oportunitate şi prioritizare", a precizat, joi, ministrul Sănătăţii.

Susţinând că nu este "adeptul experimentelor şi al risipei de energie", Bazac a arătat că trebuie valorificate acele modele care s-au dovedit funcţionale în alte sisteme din Europa şi din lume.

"Parteneriatul public-privat în Sănătate este un model pentru România, pe care intenţionez să îl susţin în convingere şi în acţiune", a declarat atunci Bazac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS lucrează la o lege privind sistemul public-privat, iar opt spitale vor fi construite în acest fel.
 Vizualizări articol: 652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS lucrează la o lege privind sistemul public-privat, iar opt spitale vor fi construite în acest fel0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei