Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 apr 2009 - Anul XIV, nr. 96 (4082)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Licitaţie deschisă pentru implementarea sistemului de înregistrare a şedinţelor de judecată

Marţi, 28 Aprilie 2009 (17:02:48)
Ministerul Justiţiei a deschis licitaţie publică pentru implementarea unei soluţii integrate digitale care să asigure suportul tehnic de înregistrare a tuturor şedinţelor de judecată din cele 239 de instanţe din toată ţara.

Ministerul Justiţiei a deschis licitaţie publică pentru atribuirea contractului de achiziţie pentru implemetarea "Sistemului informatic integrat de înregistrare a şedinţelor de judecată".

"Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti (MJLC) doreşte implementarea unei soluţii integrate digitale, care să asigure suportul pentru implementarea cerinţelor legale cu privire la înregistrare audio a şedinţelor de judecată din toate sălile din instanţele de pe teritoriul României şi transcrierea ulterioară a acestora, ca măsură anticorupţie şi de creştere a transparenţei actului judiciar", se arată în Caietul de sarcini de pe site-ul ministerului.

Sistemul pentru înregistrarea audio trebuie să fie modulară şi scalabilă pentru a putea fi completată în viitor cu facilitatea de înregistrare video a şedinţei de judecată.

Sistemul integrat digital de înregistrare audio care va fi implementat de Ministerul Justiţiei urmează a fi instalat în toate instanţele, adică 15 curţi de apel, 41 de tribunale (unul pentru fiecare judeţ şi unul în Bucureşti), 4 tribunale specializate (3 tribunale comerciale şi unul pentru minori şi familie) şi 179 de judecătorii.

Mijloacele tehice de înregistrare trebuie instalate iniţial în 650 de săli de judecată şi 241 săli de consiliu, din toate instanţele de judecată.

Prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 137/2008 s-a amânat termenul până la care este obligatorie înregistrarea tuturor şedinţelor de judecată până în 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licitaţie deschisă pentru implementarea sistemului de înregistrare a şedinţelor de judecată.
 Vizualizări articol: 423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Licitaţie deschisă pentru implementarea sistemului de înregistrare a şedinţelor de judecată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei