Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 apr 2009 - Anul XIV, nr. 96 (4082)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu către guvernanţi: Avem o criză românească şi criza, domnilor, sunteţi dumneavoastră

Marţi, 28 Aprilie 2009 (13:18:00)
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, la dezbaterra generală a OUG 34 privind rectificarea bugetară pe 2009, că pe lângă criza modială, mai există o criză românească, reprezentată de actualii guvernanţi, care dau dovadă de incompetenţă, lipsă de onestitate şi de lipsă de soluţii.

"Dumneavoastră, domnilor, nu ştiţi. Dovediţi incapacitate nu doar de calcul, dovediţi lipsă de onestitate şi categoric dovediţi lipsă de orice soluţii. Avem într-adevăr o criză mondială, dar avem o criză românească, o sursă de haos, o lipsă de soluţii, avem o criză românească şi criza, domnilor, sunteţi dumneavoastră. Să ne ajute Dumnezeu să trecem cu bine de criza asta!", a susţinut, de la tribuna Parlamentului, Crin Antonescu, dezamăgit de faptul că premierul Boc nu a fost prezent la dezbateri.

Liderul PNL a subliniat că FMI ar trebui să monitorizeze mai mult acţiunile Guvernului şi le-a cerut guvernanţilor să nu îndrăznească să vină cu o nouă rectificare bugetară care să fie motivată invocând acordul cu FMI.

"La noi ca la nimenea şi cred că FMI ar trebui să facă în legătură cu monitorizarea dumneavoastră ceva mai mult. Nu cumva, pentru că sunteţi oameni care ştiţi să socoti, nu cumva să veniţi din nou cu o rectificare şi să spuneţi că v-a pus FMI, nu cumva să explicaţi oamenilor ale căror salarii îngheaţă că e de vină FMI, pentru că domnul Boc, colegul dumneavoastră care zice că e prim-ministru, ne-a spus extraordinar de bucuros că FMI nu ne-a impus nicio condiţie, ne-a dat nişte bani, o datorie frumuşică, puţin mai mare decât a făcut Ceauşescu, şi ne guvernăm cum ştiţi dumneavoastră mai bine", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a ţinut să critice discursul ministrului Finanţelor, Gheorghe Pogea, privind "demagogia din sistemul public".

"Coaliţia de guvernare tinde să trasforme sistemul public într-un sistem al demagogiei, al cinismului, al nepriceperii şi al înşelătoriei. Vorbim despre criza economică şi e foarte clar că, în momentul în care şi dumneavoastră, domnule ministru, şi colegii dumneavoastră de guvernare, adică domnul preşedintele Traian Băsescu, domnul preşedinte Mircea Geoană şi domnul prim-ministru Emil Boc discutaţi despre toate nenorocirile care în fiecare zi apar, aveţi două puncte de referinţă: criza mondială şi greaua moştenire a guvernării PNL-UDMR. Cred că e cazul să începeţi să observaţi că noi nu avem o problemă cu moştenirea, ci cu moştenitorii, că nu avem atât o problemă cu criza care într-adevăr există pe planul mondial, ci cu criza care sunteţi dumneavoastră înşivă ca Guvern şi care nu e generată de criza mondială", a apreciat Antonescu.

El a ţinut să reamintească "pe sărite", alegând "cele mai scandaloase exemple", promisiunile pe care actuala putere împreună cu Traian Băsescu le-a făcut în plină criză, în campania electorală, fără a mai invoca călătoriile în Cosmos promise de Geoană.

"Aţi promis mărirea cu 50% a slariilor profesorilor, mărirea cu 50% a grupelor unu şi doi de muncă, punctul de pensie, cu 45% a salariului mediu brut pe economie, dublarea pensiilor agricultorilor, eliminarea taxei de poluare, scutirea impozitului pe profit reinvestit, reducerea TVA cu 5% pe alimentele de bază, ce să vă mai amintesc? Las la o parte plecările în Cosmos promise de Mircea Geoană, las la o parte 25.000 de euro bani peşin, în mână, fiecărui repatriat de la căpşuni, tot de la domnul Geoană. Las la o parte sutele de impozite pe care le-a anulat dintr-o strigare domnul Stolojan, altfel om reputat a fi serios în materie de taxe şi impozite", a menţionat Antonescu.

El a criticat şi modul în care a fost făcută rectificarea, având în vedere că Ministerul Turismului şi cel al Comunicaţiilor îşi meţin bugetele intacte.

"În condiţiile în care la această rectificare, în care Agricultura mai pierde 24%, Apărarea 9,1 %, Educaţia mai pierde 5,6 %, MAI 4,2 %, cine nu pierde, cine stă bine? Mmmm, vorba dumneavoastră, Ministerul Turismului şi toţi ne punem speranţele într-acolo, şi Ministerul Comunicaţiilor. Când s-a discutat primul buget era limpede că pe primele două luni ale guvernării dimneavoastră, cât v-a luat să preluaţi o moştenire aşa de îngrozitoare, moştenitori aşa de ageri şi de bine intenţionaţi, deja veniturile la buget erau cu 20% sub ceea ce se întâmplase în anul precedent", a afirmat Antonescu.

El a conchis că soluţia găsită de Guvern pentru criză, şi anume "soluţia cu impozitul forfetar" e discutată de PNL într-o moţiune de cenzură pe care o să o propună PNL şi UDMR, menţiond că Guvernul a abdicat de la guvernare şi a lăsat FMI să conducă ţara.

"Practic, dumneavoastră aţi abdicat de la guvernarea României pentru că nu puteţi că o faceţi, v-o face FMI-ul. Noi nu am fost de acord, dar acum îmi dau seama ce s-ar fi putut întâmpla dacă nu v-ar fi ţinut în frâu FMI-ul. Chiar şi aşa cu FMI dvs arătaţi că FMI vă impune limite în interiorul cărora dumneavostră nu ştiţi ce să faceţi", a spus Antonescu, invocând faptul că deja deficitul a ajuns în primele trei luni la 40% din cifra prognozată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu către guvernanţi: Avem o criză românească şi criza, domnilor, sunteţi dumneavoastră.
 Vizualizări articol: 480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Antonescu către guvernanţi: Avem o criză românească şi criza, domnilor, sunteţi dumneavoastră3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei