Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 apr 2009 - Anul XIV, nr. 96 (4082)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bazac: Spitalele publice ar trebui să intre în competiţie şi să lupte pentru finanţare privată

Marţi, 28 Aprilie 2009 (17:03:20)
Sistemul sanitar suferă de exces de reformă şi prea puţină restructurare, spitalele, în special cele publice, ar trebui să intre în competiţie şi să lupte pentru obţinerea finanţării private, în plus faţă de banii primiţi de la stat, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

"Din punctul meu de vedere, sistemul sanitar suferă de exces de reformă şi prea puţină restructurare. Încă din 2000, reprezentanţii Băncii Mondiale (BM)spuneau că sistemul de sănătate din România este cel mai studiat din Europa, pentru că fiecare Guvern a cerut studii la BM care zac în dulapurile Ministerului Sănătăţii. Vreau ca de această dată să nu se mai întâmple aşa. Practic, ce lipseşte acestui sistem este competiţia", a declarat ministrul Sănătăţii, marţi, în cadrul unei mese rotunde organizate de cotidianul de afaceri "Business standard", cu tema "Guvernul privat - sistemul de sănătate", referitoare la introducerea asigurărilor private de sănătate, precum şi implicaţiile noilor reglementari din contractul cadru privind acordarea asistenţei medicale pentru anul 2009.

Ministrul a arătat că "a vorbi despre concurenţă este încă prea mult pentru faza în care se găseşte sistemul de sănătate, dar competiţia lipseşte".

"Este singurul sistem închistat şi cu totul neconcurenţial. Acest lucru trebuie să se schimbe, pentru că fără concurenţă nu există progres", a adăugat Bazac.

Potrivit demnitarului, bugetul de 4% alocat Sănătăţii este insuficient, dar, în multe zone, se cheltuie foarte mult şi neeficient.

"Este nevoie de competiţie între furnizorii de servicii medicale, pentru că coplata este de fapt primul pas în introducerea asigurărilor suplimentare. Probabil că introducerea asigurărilor suplimentare va trebui să fie simultană cu introducerea, gradual, a unei cote de deductibilitate pentru ca posibilii clienţi să fie stimulaţi să facă asigurări. Din punctul meu de vedere, ca gestionar al sistemului de sănătate, spitalele trebuie să intre în competiţie, inclusiv spitalele publice. Să intre în competiţie pentru această diferenţă de servicii medicale care nu este finanţată din sistemul public şi care ar trebui finanţată de la privat! Spitalele trebuie să se lupte pentru finanaţare privată şi pentru a avea servicii de calitate", a mai spus Bazac.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat, joi, că România are nevoie de două miliarde de euro pentru echiparea spitalelor cu aparatură medicală modernă şi că, în 2009, în ciuda dificultăţilor economice, investiţiile publice în domeniul sănătăţii vor continua.

Totodată, Bazac intenţionează să finalizeze pachetul minim de servicii la 1 iulie, după aceea urmând să înceapă procedurile, dezbaterile, astfel încât până la sfârşitul anului să fie finalizată formula sistemului de asigurări de sănătate complementare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bazac: Spitalele publice ar trebui să intre în competiţie şi să lupte pentru finanţare privată.
 Vizualizări articol: 690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bazac: Spitalele publice ar trebui să intre în competiţie şi să lupte pentru finanţare privată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei