Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 apr 2009 - Anul XIV, nr. 96 (4082)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Aurul, autiştii şi bucovinenii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urmă cu câteva zile am vizitat o familie de amici din Suceava care trăieşte o dramă. Băieţelul lor în vârstă de 6 ani, un copil foarte frumos, suferă de autism. Partea bună este că băieţelul are o formă uşoară a bolii şi că sunt semnale că acesta ar putea fi recuperat. Pe scurt, oamenii care suferă de autism trăiesc în lumea lor şi-i resping pe toţi cei care-i înconjoară.

Dar şi societatea îi respinge pe aceştia. Părinţii copilului s-au zbătut mult până au găsit o educatoare care să le primească băieţelul într-o clasă cu copii normali. Însă, bucuria nu a fost de lungă durată, fiindcă educatoarea cu suflet a plecat, iar la grupă a venit o doamnă care, probabil, crede că SIDA se ia din aer, iar telenovelele sunt cel mai frumos lucru de pe faţa pământului. Educatoarea cea rea a pitrocit o şedinţă cu părinţii. În prealabil, individa, că doamnă nu-i pot spune, i-a montat pe aceştia împotriva copilului autist. Rezultatul: copilul nu a mai fost primit la grădiniţă.

Din nefericire, mulţi cred că autismul se ia aşa cum se ia gripa. Nu ştiu cum să explic ca să mă fac înţeles... Un pic numai să mă concentrez... Am o întrebare: prostia se ia? În unele cazuri am impresia că da, aşa că n-am ales cel mai bun exemplu. În fine. Cei doi părinţi la care fac referire sunt acum mai liniştiţi fiindcă au găsit un loc pentru copilul lor la o unitate aflată în grija Direcţiei pentru Protecţia Copilului Suceava. În plus, aceştia au întâlnit un specialist care vine acasă şi se ocupă de băieţelul lor frumos. 

Conducătorii noştri de ieri, de azi şi de mâine sunt şi ei un fel de autişti. Aceştia sunt rupţi de lume şi fac doar ce le trece lor prin cap: proiecte electoralo-populisto-turistico-religioase, ouă uriaşe, păşti gigant şi spectacole cu pretenţii de ziua lor. Cu toate că sunt nişte autişti, societatea nu-i respinge pe aceştia. Din contră, îi votează, îi aplaudă, le cântă în strună şi le caută între coarne. Mai mult, aceştia sunt primiţi la grădiniţă, şi încă în uralele educatoarelor şi părinţilor bucuroşi că s-au dat câţiva galbeni pentru repararea unui toc de uşă şi pentru montarea unei chiuvete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aurul, autiştii şi bucovinenii.
 Vizualizări articol: 2206 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 15 voturi
Aurul, autiştii şi bucovinenii4.8515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nota 10... trimis de
(29 apr 2009, 10:55:41
...pt. articol.Am impresia ca sintem pe aceeasi unda si pt. asta aveti un MARE PLUS.Citind am avut impresia ca imi citeam gindurile cu glas tare motiv pt. care te felicit ca mai sint oameni care se mai gindesc si la acei loviti de soarta dar cum spuneai asa frumos ca pe majoritatea nu-i intereseaza decit pupicuristii carora daca se da ceva in ziar imediat li se cinta in struna (nu uit cind era sandel baisanu prin politica in tirg cum i se punea poza in ziar si laude din alea) nu ca as avea ceva cu el - asta numai un mic ex. ca sint destui botosi care-s bagati in seama da asta e lumea in care traim si ne zbatem.Inca odata felicit art.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei