Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 apr 2009 - Anul XIV, nr. 96 (4082)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Probleme

Ţăranii întârzie să vină la APIA pentru a cere subvenţii

Marţi, 28 Aprilie 2009 (17:40:46)
Campania de depunere a cererilor pentru subvenţii pe terenurile agricole decurge anevoios, mulţi cultivatori de teren agricol din judeţ întârziind să solicite acordarea acestor ajutoare financiare. Până în momentul de faţă, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Suceava a înregistrat un număr de 33.626 de cereri, în timp ce 5.000 dintre ţăranii care au primit până acum invitaţia de a veni la un centru local al agenţiei pentru a depune cereri nu s-au prezentat la data trecută în înştiinţare. 
„Solicităm insistent ca fermierii să se prezinte la centrele locale ale APIA la care sunt arondate comunele în care locuiesc, în ziua şi la ora la care au fost programaţi, conform invitaţiilor primite”, se precizează într-un comunicat al agenţiei. 
Data limită de depunere a cererilor este 15 mai şi, având în vedere că în judeţ sunt estimaţi a fi peste 55.000 de potenţiali beneficiari de subvenţii pe terenul agricol, timpul rămas pentru cei care nu au depus cereri este comprimat. 
Pentru agricultorii care nu vor depune cereri până pe 15 mai, mai există o perioadă de graţie, până pe 9 iunie, însă fiecare zi de întârziere după jumătatea lui mai înseamnă o penalitate de 1% din valoarea subvenţiei.  
Pentru a avea dreptul la subvenţii, agricultorii trebuie să lucreze minimum un hectar de teren agricol, care să nu fie împărţit în parcele mai mici de 30 de ari. 
APIA Suceava informează că de la finele lunii trecute a demarat plăţile pentru cererile pe terenul agricol aferente anului 2008, la nivelul judeţului existând un total de 57.775 de beneficiari. 
Plata unică pe suprafaţă este 107,46 euro la hectar, aici intrând aproximativ 60 de euro bani de la bugetul comunitar şi restul plăţi naţionale complementare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţăranii întârzie să vină la APIA pentru a cere subvenţii .
 Vizualizări articol: 853 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ţăranii întârzie să vină la APIA pentru a cere subvenţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei