Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 apr 2009 - Anul XIV, nr. 96 (4082)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul va discuta în şedinţa de marţi îngheţarea salariilor în sistemul bugetar

Marţi, 28 Aprilie 2009 (17:00:35)
Guvernul va discuta în şedinţa de marţi un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se propune îngheţarea salariilor în sistemul bugetar, inclusiv pentru personalul din educaţie, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, proiectul de ordonanţă arată că actele normative care reglementează salarizarea şi încadrarea categoriilor de personal din sectorul bugetar sunt aplicabile până la 30 aprilie 2009, şi ţinând cont de numeroasele categorii de persoane care fac obiectul acestor acte normative se impune promovarea în regim de urgenţă a unei ordonanţe de urgenţă, astfel încât acestea să poată fi aplicate în continuare, şi în perioada 1 mai-31 decembrie 2009.

"Aprobarea ordonanţei reprezintă practic o procedură tehnică prin care acte normative care stabilesc nivelul actual de salarizare sunt prelungite ca valabilitate până la sfârşitul anului, interval în care Guvernul ar putea stabili cu sindicatele categoriile de salarii şi procentul cu care acestea ar putea fi majorate la un moment dat. Este o procedură prin care se stabileşte că actele normative respective nu pot intra în vigoare de la 1 mai în lipsa unei decizii finale privind majorarea salariilor", au precizat sursele.

În document se mai arată că neadoptarea ordonanţei de urgenţă ar conduce la un vid legislativ care ar afecta personalul din sectorul bugetar.

În aceste condiţii, ordonanţa prevede că actele normative privind salarizarea funcţionarilor puiblici, personalului contractual din unităţile sanitare publice, din sistemul sanitar veterinar, precum şi pentru personalul militar din instituţiile publice de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, inclusiv personalul civil din aceste instituţii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, judecătorii, procurorii şi alte categorii din sistemul justiţiei, controlorii financiari din Curtea de Conturi şi funcţiile didactice şi didactice auxiliare se aplică şi pentru perioada 1 mai - 31 decembrie 2009.

În urmă cu aproximativ o lună, Guvernul a intenţionat să amâne creşterea salariilor în sistemul bugetar până la sfârşitul acestui an, interval în care să aprobe legea de salarizare unică în sistemul de stat şi în care să ajungă la un acord cu sindicatele şi patronatele.

Ulterior, guvernul a revenit asupra intenţiei şi a decis ca majorarea salariilor să fie amânată numai cu o lună, până la finele lunii aprilie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul va discuta în şedinţa de marţi îngheţarea salariilor în sistemul bugetar.
 Vizualizări articol: 671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul va discuta în şedinţa de marţi îngheţarea salariilor în sistemul bugetar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei