Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 apr 2009 - Anul XIV, nr. 76 (4062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Toader despre iniţiativa lui Prigoană de desfiinţare a DNA: PDL nu îl susţine, riscă sancţiuni

Joi, 2 Aprilie 2009 (16:12:13)
Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că PDL nu susţine iniţiativa lui Silviu Prigoană privind desfiinţarea DNA, iar deputatul riscă sancţiuni pentru că nu respectă linia politică a partidului.

"Eu nu ştiu de această informaţie. Dacă este o declaraţie reală şi a făcut-o în nume personal, şi cred că a făcut-o în nume personal, noi ca grup parlamentar al PDL şi cu atât mai mult la nivelul conducerii Biroului Naţional, nu am auzit şi nici nu susţinem o asemenea iniţiativă", a spus Mircea Toader, despre anunţul făcut de Silviu Prigoană.

Toader a precizat că, dacă deputatul PDL doreşte să promoveze o astfel de lege, va trebui să se supună rigorilor impuse de statut, care spune că nu poate să promoveze în numele partidului niciun fel de iniţiativă şi nu va mai avea nici sprijinul poltic în acest sen.

"Există sancţiuni în acest sens, dacă nu respecţi hotărârile politice ale partidului şi linia politică a partidului", a adăugat liderul deputaţilor PDL.

Întrebat dacă sancţionarea lui Silviu Prigoană ar putea însemna şi excluderea acestuia din partid, Mircea Toader a răspuns: "Este departe încă, eu zic că orice om are dreptul la iniţiativă, chiar şi un parlamentar are dreptul la iniţiativele sale personale, dar, dacă nu sunt sprijinite politic de partid, îşi asumă ridicolul, pentru că nu o să voteze nimeni".

Referitor la afirmaţia lui Prigoană potrivit căreia are sprijinul mai multor parlamentari PDL, PSD şi PNL pentru această iniţiativă, Toader a precizat că acesta „poate să spună multe, dar aşa cum prevede regulamentul, orice iniţiativă trebuie supusă votului grupului parlamentar.

"Nu am avut o astfel de discuţie, nici măcar o intenţie", a adăugat liderul grupului PDL din Cameră.

"Când eşti înregimentat politic, chiar dacă ai dreptul la opinii, acestea trebuie să corespundă cu cele ale partidului", a conchis Toader.

Deputatul PDL Silviu Prigoană a declarat pentru Q Magazine că va depune, în perioada următoare, o iniţiativă legislativă pentru desfiinţarea DNA, el menţionând că are deja susţinerea mai multor parlamentari PDL, PSD şi PNL.

Prigoană susţine că analizează această iniţiativă de mai multă vreme.

"Consider că o asemenea instituţie nu trebuia creată, nu îşi are rostul, toţi cetăţenii, indiferent de fapte, sunt egali în faţa legii şi trebuie cercetaţi de aceleaşi organisme, fără discriminare. De aceea, am în pregătire pentru viitorul apropiat o initativa legislativă menită să ducă la desfiinţarea acestui Departament şi înglobarea procurorilor săi în Parchetul General. Am deja sprijinul tuturor colegilor din grupul parlamentar al PDL cu care am discutat problemă, deşi nu am apucat să o discut cu toţi, şi pot să va mai spun că această iniţiativă va fi susţinută şi de parlamentari ai PSD şi PNL, cu care, de asemenea, am avut consultări", a spus Prigoană, citat de Q Magazine.

Prigoană mai susţine că DNA a fost înfiinţat "la dorinţa unui singur om, un politician care a vrut să aibă un buton pe care să apese când vrea el, că să îşi intimideze adversarii politici, dar a sfârşit, culmea ironiei, prin a fi, el însuşi, anchetat de organismul respectiv".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toader despre iniţiativa lui Prigoană de desfiinţare a DNA: PDL nu îl susţine, riscă sancţiuni.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toader despre iniţiativa lui Prigoană de desfiinţare a DNA: PDL nu îl susţine, riscă sancţiuni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei