Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 apr 2009 - Anul XIV, nr. 76 (4062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Năstase: Proiectul privind alegerile, depus la Senat şi semnat de 120 de parlamentari

Joi, 2 Aprilie 2009 (13:53:01)
Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, joi, că iniţiativa legislativă prin care se interzice suprapunerea europarlamentarelor cu prezidenţialele a fost depusă la Senat, fiind semnată de 120 de parlamentari PSD, PC, PNL şi UDMR, el apreciind că aceasta va împiedica jocurile electorale.

"Au apărut în ultima vreme unele perosane care sugerau că, pentru motive de economie, am putea să organizăm alegerile cu şase luni înainte, sau la jumătatea mandatului. E absurd. M-am uitat în lege, care nu împiedica o astfel de tentaţie, şi am ajuns la conlcluzia că este important să-i împiedicăm pe cei care ar avea eventual astfel de gânduri nocturne", a spus Năstase.

El a arătat că iniţiativa legislativă depusă miercuri la Senat reprezintă un lucru necesar şi că nu crede că se va opune cineva adoptării în procedură de urgenţă a acestui proiect de lege.

"Va fi un semnal care va împidica tot felul de jocuri, de şmecherii de tip electoral, pentru că e firesc ca un mandat de cinci ani să dureze cinci ani. Ce ar fi însemnat ca la următoarele alegeri suprapuse, acum în iunie, să câştige altcineva decât preşedintele actual, şi să avem un preşedinte care să stea pe tuşă şase luni şi aşteaptă să se termine celălalt mandat? Sau s-ar fi putut ca preşedintele actual să-şi dea demisia şi am fi avut şi alegeri suplimentare în acest caz", a spus Năstase.

El a subliniat că această precizare legislativă este necesară a şi recunoscut că a elaborat-o pentru Traian Băsescu.

"Este o precizare necesară, recunosc că am făcut-o pentru Traian Băsescu şi pentru cei care eventual s-ar fi gândit să îl ajute în acest fel. E normal să avem alegerile la termen şi sunt convins că legea aceasta va avea un efect de descurajare în ceea ce priveşte tentaţiile unora dintre susţinătorii săi sau dintre colegii săi de paritd", a menţionat Năstase.

Năstase, a declarat, marţi, că va depune la Parlament, împreună cu o parte dintre colegii săi, o iniţiativă legislativă prin care să se stabilească de o manieră neechivocă că alegerile pentru PE nu se pot desfăşura simultan cu cele prezidenţiale.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, recent, că PDL ar putea fi interesat de ideea organizării alegerilor prezidenţiale odată cu cele pentru Parlamentul European, în 7 iunie. Întrebat despre "un curent de opinie" care ar începe să se contureze potrivit căruia poate ar fi oportun ca alegerile europarlamentare să coincidă cu cele prezidenţiale, Berceanu a răspuns: "Eu cred că e foarte interesantă ideea asta...pentru că ar finaliza o întreagă agitaţie care se suprapune peste o perioada foarte grea".

Guvernul nu intenţionează să devanseze alegerile prezidenţiale, iar subiectul nu a fost discutat nici în PDL, Guvern sau Coaliţie şi nici cu preşedintele Traian Băsescu, ci a reprezentat doar o opinie personală a ministrului Transporturilor, a declarat, săptămâna trecută, la Pro TV, premierul Emil Boc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Năstase: Proiectul privind alegerile, depus la Senat şi semnat de 120 de parlamentari .
 Vizualizări articol: 477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Năstase: Proiectul privind alegerile, depus la Senat şi semnat de 120 de parlamentari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei