Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mar 2009 - Anul XIV, nr. 59 (4045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iaşi: Companiile din regiunea nord-est pot obţine fonduri importante pentru proiecte de dezvoltare

Vineri, 13 Martie 2009 (18:13:37)
Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) a anunţat, vineri, la Iaşi, lansarea competiţiilor pentru proiecte de cercetare-dezvoltare şi inovare, companiile din zona de nord-est având posibilitatea să obţină din fondurile structurale suma de 520 de milioane de lei.

În cadrul evenimentului, desfăşurat în aula Universităţii Agronomice din Iaşi, au fost prezentate condiţiile de obţinere a acestor fonduri, organizatorul acţiunii fiind ANCS, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Există oportunitatea pentru companiile din regiunea nord-est a României de a obţine sprijin financiar important pentru proiectele lor de dezvoltare şi inovare tehnologică. Dorim să ajungem la situaţia în care fondurile atrase în România să depăşească contribuţia României la aceste fonduri. În acest moment, noi reuşim să întoarcem în ţară numai 52% din ce plătim ca şi cotizaţie", a declarat Gerard Jităreanu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică.

La conferinţa de lansare au fost prezenţi reprezentanţi din administraţia locală, oameni de afaceri interesaţi de oportunităţile de finanţare pentru proiectele de inovare tehnologică, precum şi reprezentanţi ai Asociaţiei de Dezvoltare Regionale Nord-Est.

Potrivit şefului ANCS, Gerard Jităreanu, până în luna iunie 2009 se pot depune documentaţiile pentru obţinerea de fonduri structurale ce însumează 520 de milioane de lei, pe Operaţiunile 2.1.1 şi 2.1.2.

Jităreanu a explicat că Operaţiunea 2.1.1. se referă la proiectele de cercetare-dezvoltare realizate în parteneriat între universităţi sau instituţii de cercetare şi firme şi are ca obiectiv stimularea transferului rezultatelor cercetării în mediul economic. El a adăugat că Operaţiunea 2.1.2 se referă la proiectele de cercetare-dezvoltare de înalt nivel ştiinţific la care vor participa specialişti din străinătate, obiectivul fiind crearea de nuclee de competenţă ştiinţifică la standarde europene.

Prorectorul Gheorghe Popa din cadrul "Universităţii Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi a precizat că "în aceste proiecte vor putea fi implicate institutele de cercetare şi universităţile cu aplicaţii practice".

"Particularizând, principalii beneficiari din Iaşi pot fi Universitatea Tehnică, Universitatea Agronomică, Institutul Petru Poni şi facultăţile de Geografie, Geologie, Fizică şi Chimie din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza", a afirmat Gheorghe Popa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iaşi: Companiile din regiunea nord-est pot obţine fonduri importante pentru proiecte de dezvoltare.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iaşi: Companiile din regiunea nord-est pot obţine fonduri importante pentru proiecte de dezvoltare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei