Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mar 2009 - Anul XIV, nr. 59 (4045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ungaria este "contrariată" de decizia României privind autorizaţia de survol în cazul lui Solyom

Vineri, 13 Martie 2009 (18:15:20)
Ungaria este "contrariată" de hotărârea României în privinţa autorizaţiei de survol pentru avionul preşedintelui ungar Laszlo Solyom, afirmă adjunctul ministrului ungar de Externe Marta Fekszi Horvath, considerând decizia "fără precedent", relatează MTI.

Laszlo Solyom intenţiona să efectueze duminică o vizită în Transilvania, dar, potrivit Preşedinţiei ungare, şi-a schimbat programul în urma deciziei autorităţilor române, urmând să sosească sâmbătă.

Preşedinţia ungară susţine că autorităţile aeronautice române au retras permisiunea de aterizare, în cursul zilei de duminică, a avionului lui Solyom la Târgu-Mureş.

Solyom intenţiona să vină în Transilvania pentru a participa la ceremoniile oficiale organizate de ziua Ungariei, celebrată la 15 martie. Solyom va rosti un discurs şi va reveni în Ungaria în aceeaşi zi, pentru a participa şi la evenimentele oficiale de la Budapesta.

Adjunctul ministrului ungar de Externe, Marta Fekszi Horvath, a declarat că Ungaria este "contrariată" de decizia României. "Deocamdată suntem puţin contrariaţi de ce s-a întâmplat. Sperăm că este o neînţelegere", a declarat oficialul ungar, subliniind că o astfel de decizie nu are precedent în ultimii ani.

În calitatea de state membre NATO şi UE, Ungaria şi România sunt parteneri strategici. Potrivit Ungariei, relaţiile bilaterale sunt solide şi stabile.

Politica de vecinătate a Guvernului ungar şi a preşedintelui Solyom este conformă cu practicile europene, a subliniat Fekszi Horvath.

Preşedintele Autorităţii Aeronautice Civile din România a declarat vineri că a existat o cerere de survol de la MAE ungar pentru preşedintele Laszlo Solyom, dar pentru că era vorba despre o aeronavă militară, solicitarea a fost trimisă MApN, iar surse din Comitetul de organizare a vizitei anunţă că acesta vine cu maşina. Întrebat dacă a fost retrasă permisiunea de aterizare a avionului prezidenţial ungar, preşedintele Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR), Adrian Vasilache, a răspuns: "Exclus". "A existat o cerere de survol de la Ministerul Afacerilor Externe din Ungaria, dar, fiind vorba despre o aeronavă cu înmatriculare militară, cererea a fost trimisă la Armată", a declarat, pentru MEDIAFAX, Adrian Vasilache.

Contactat de MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), Costi Spânu, a precizat însă că instituţia din care face parte nu are nicio informaţie pe această temă. El nu a oferit detalii.

Potrivit unor surse din Comitetul de organizare a vizitei, Laszlo Solyom va veni în România cu maşina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ungaria este \"contrariată\" de decizia României privind autorizaţia de survol în cazul lui Solyom.
 Vizualizări articol: 786 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ungaria este \"contrariată\" de decizia României privind autorizaţia de survol în cazul lui Solyom0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei