Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mar 2009 - Anul XIV, nr. 59 (4045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Decizie conducere

Cutia pentru reclamaţii şi sugestii, reinstalată la Spitalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Conducerea Spitalului Suceava a decis să reinstaleze în incinta unităţii cutia de reclamaţii şi sugestii, după ce a primit semnale cum că pacienţii se plâng de hrana oferită şi de faptul că trebuie să ofere asistentelor ”atenţii” pentru a li se schimbe lenjeria. Aceasta va fi amplasată pe holul central, unde se află biroul managerial, şi va da bolnavilor posibilitatea de a prezenta direcţiunii aspectele negative cu care s-au confruntat pe perioada internării.

„Deşi nu a existat nici o reclamaţie oficială, la noi au ajuns unele nemulţumiri privind comportamentul unor angajaţi”, a arătat în conferinţă de presă dr. Tiberiu Brădăţan, care a solicitat pacienţilor să facă sesizările la obiect, specificând exact secţia şi numele cadrelor sanitare care au condiţionat actul medical sau administrativ de anumite beneficii.

 

Sesizările anonime vor fi luate în calcul

El a adăugat că vor fi luate în calcul chiar şi reclamaţiile anonime, dacă vor fi concrete, şi se va declanşa o anchetă în urma căreia cel găsit vinovat va suporta consecinţele.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Suceava a explicat că au fost pacienţi care s-au plâns că au fost nevoiţi să-şi suplimenteze raţia de hrană întrucât mâncarea nu era suficientă din punct de vedere cantitativ, context în care a ţinut să precizeze că „meniul zilnic este stabilit de dietetician, în funcţie de secţii şi necesarul de calorii. Regimul este unul variat, are un anumit gramaj şi energie calorică”.

La rândul său, directorul medical al Spitalului Suceava, dr. Doina Ganea Motan, s-a arătat surprinsă de astfel de sesizări, declarând că sunt numeroase cazurile în care pacienţii nu reuşesc să mănânce tot.

 

Conducerea: „Orice abatere va fi sancţionată”

„De multe ori nici nu se ating de suplimente, cum ar fi iaurturile, pe care le pun în frigidere pentru a le consuma mai târziu, la alte ore, sau le pun la păstrare pentru a le lua acasă, dacă sunt mai necăjiţi” a spus Motan.

Ea a adăugat că alocaţia de hrană stabilită prin hotărâre de Guvern este în medie de 7 lei pentru secţiile obişnuite şi de 10 lei pentru cele care presupun un aport suplimentar de hrană, cum ar fi TBC, HIV/SIDA, Diabet.

Directorul medical a făcut referire şi la reclamaţiile referitoare la înlocuirea lenjeriei de pat, arătând că aceasta trebuie schimbată obligatoriu la internare, ori de câte ori este nevoie sau la şapte zile chiar dacă nu a fost compromisă, iar orice abatere a personalului de la aceste reguli va fi sancţionată.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cutia pentru reclamaţii şi sugestii, reinstalată la Spitalul Suceava .
 Vizualizări articol: 1504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Cutia pentru reclamaţii şi sugestii, reinstalată la Spitalul Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei