Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mar 2009 - Anul XIV, nr. 59 (4045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În faţa instanţei

Titi Petrea, trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Titi Petrea, fostul director al Oficiului Judeţean de Cadastru şi actual consilier judeţean, a fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Titi Petrea este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă şi două de fals în declaraţii, fapte comise în perioada 2002-2005.

 

Potrivit rechizitoriului de sesizare a Tribunalului Suceava, Titi Petrea a cerut şi primit un teren de 1.000 de mp, situat în Molid, unde intenţiona să-şi construiască o casă de vacanţă. Procurorii DNA Suceava afirmă că pentru acest teren, directorul de la acea vreme al Oficiului Judeţean de Cadastru s-a angajat „să-şi folosească influenţa asupra primarului comunei Vama şi cel al oraşului Solca pentru retrocedarea către familia persoanei denunţătoare a unei suprafeţe de 14.960 mp”.

Pentru ca totul să pară legal, terenul din Molid a ajuns la familia lui Titi Petrea printr-un act notarial de vânzare-cumpărare, încheiat pe 7 martie 2002. Preţul plătit a fost de 2 milioane de lei vechi, dar, în realitate, spun procurorii, terenul a fost cedat în mod gratuit.

Ulterior, directorul Oficiului Judeţean de Cadastru i-a contactat pe primarii din Vama şi Solca şi le-a solicitat să-l ajute pe Ilie Galeş, în tentativa acestuia de a-şi recăpăta suprafaţa de 14.960 mp.  

Mai mult, măsurătorile din teren pentru identificarea parcelelor de teren ce urmau să fie retrocedate au fost realizate de firma Waresso.

În cele din urmă, pentru că nu l-a ajutat pe Ilie Galeş, actualul consilier judeţean a consimţit în august 2005 să-i returneze terenul din Molid, sens în care s-a întocmit un nou act notarial de vânzare-cumpărare.

 

A promis ca-şi va exercita influenţa pe lângă judecători

O altă faptă de trafic de influenţă de care este acuzat Titi Petrea s-a petrecut în primăvara anului 2004. De la aceeaşi persoană, fostul director de la Cadastru „a pretins şi primit cantitatea de 6 mc de cherestea şi 1 mc de căpriori, în valoare de aproximativ 18 milioane de lei vechi, afirmând că-şi va exercita influenţa de director al OCPI Suceava, cât şi de expert judiciar topo, faţă de magistraţii de la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, pentru obţinerea unei hotărâri judecătoreşti favorabile persoanei denunţătoare prin care să obţină terenul în suprafaţă de 14.960 mp”.

În ceea ce priveşte faptele de fals în declaraţii, acestea constau în aceea că nu a trecut terenul din Molid în declaraţiile de avere depuse în calitate de director executiv al Oficiului Judeţean de Cadastru.

 

A fost denunţat abia în 2008

Interesant este că Titi Petrea a fost denunţat abia în 2008. Totul s-a petrecut după ce actualul consilier judeţean a depus plângere penală împotriva lui Ilie Galeş, prin care îl acuza că nu-i mai returnează materialul lemnos lăsat în curtea acestuia.

În replică, bărbatul din Vama s-a prezentat la DNA Suceava şi l-a reclamat pe Titi Petrea că l-a dus cu vorba şi nu i-a rezolvat problemele promise încă în cursul anului 2002.

 

Ce spune Titi Petrea

De cealaltă parte, Titi Petrea a refuzat să dea declaraţii în faţa procurorilor. Ieri, după ce DNA Suceava a anunţat oficial trimiterea sa în judecată, fostul director de la Cadastru a precizat că totul este o înscenare.

„E un dosar politic, iar eu am acte care dovedesc că am făcut totul legal. Voi demonstra în instanţă că acuzaţiile care mi se aduc nu sunt reale”, a spus Titi Petrea.

El a recunoscut că a cumpărat acel teren, aflat „într-o râpă şi o zonă inundabilă a râului Moldova”, dar totul s-a făcut legal, prin acte notariale.

„Nici măcar nu am cumpărat eu terenul, ci soţia mea, iar la scurt timp a donat terenul fiicei. Pentru că nu puteam construi nimic pe el am decis să-l vindem, iar acest Ilie Galeş a aflat şi ne-a rugat să i-l dăm lui. Am încasat 7,1 milioane de lei vechi, iar totul s-a făcut prin acte legale”, a spus Titi Petrea.

Cât priveşte materialul lemnos, fostul director de la Cadastru a precizat că l-a adus din zona Vatra Dornei şi l-a depozitat în curtea celui care l-a denunţat ulterior.

„Am vrut să-mi recuperez lemnul, dar nu am mai reuşit, iar prejudiciul care mi s-a adus este de 120 de milioane de lei vechi”, a menţionat Titi Petrea.

El a negat că ar fi vorbit cu vreun primar pentru a-l ajuta pe bărbatul care i-a vândut terenul din Molid şi ca atare nu există nici o infracţiune de trafic de influenţă.

Şi falsul în declaraţii, afirmă fostul şef de la Cadastru, nu stă în picioare, pentru că terenul a fost donat şi nu mai era în proprietatea sa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Titi Petrea, trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii.
 Vizualizări articol: 1002 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Titi Petrea, trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fum....mult fum... trimis de
(13 mar 2009, 11:19:33
Este aproape sigur ca nici de aceasta data titisor smenarul va iesi basma curata...

Totul va fi invaluit in fum....poate ca bietul om isi va retrage plangerea in final, la cate presiuni se vor face asupra lui si barosanul va iesi basma curata.

Ca si el i-a ajutat pe multi....
2.   Re trimis de
(13 mar 2009, 16:19:36
mai nea Titi ! ia zi cate harti false si cate documente cu continut fals ai semnat ? cunosti familia Bolboaca din Arbore ? stii cate necazuri ai facut acestei Familii ? de ce te-ai dus cu popa la ei acasa ? sa te ierte ? mare bandit esti
3.   Re trimis de
(13 mar 2009, 20:08:10
asa e , s-a dus cu un preot si a insistat sotilor Gheorghe si Maria Bolboaca din Arbore sa-l ierte , familia bolboaca nu a cedat , apoi a inceput cu amenintari insa , dat in judecata , nea Titi si-a recunoscut vina .

ce a facut ? a intocmit o harta cadastrala falsa si a intocmit deasemeni un document cu continut fals , documente folosite de adversarii sotilor Bolboaca intr-un proces "in revendicare" , documente ce au avut efect juridic insa ......nu pentru mult timp .

4.   Credeti ca-i singurul? trimis de
(13 mar 2009, 20:22:44
credeti ca-i singurul? toti cei care lucreaza la cadastru(sau ma rog aproape toti) si-au tras terenuri fara numar.

S-au folosit de informatii de serviciu si au facut ce-au vrut.

doriti exemple, hai sa demascam aici toate abuzurile facute de acesti comunisti!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei