Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mar 2009 - Anul XIV, nr. 59 (4045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

„Actualităţi în tratamentul bolii hemoroidale”, simpozion organizat de către ProctoMed şi Servier România

La un an de la deschiderea filialei ProctoMed Suceava s-a organizat în municipiul reşedinţă de judeţ simpozionul „Actualităţi în tratamentul bolii hemoroidale”, venindu-se astfel în întâmpinarea problemelor ridicate de majoritatea medicilor de familie legate de tratamentele moderne, ce evită operaţia clasică chirurgicală, folosite de către lanţul naţional de clinici ProctoMed.

S-au prezentat pe larg tehnicile folosite în tratamentul ambulatoriu al hemoroizilor printre care necrozarea în spectru infraroşu a ţesuturilor şi excizia cu radiofrecvenţă, aceasta din urmă reprezentând una dintre noile metode de tratament la nivel mondial.

 

Boala hemoroidală, complexă şi răspândită

Dr. Sorin Hîncu arată că boala hemoroidală este destul de complexă, cu largă răspândire în rândul populaţiei şi cu un impact destul de serios asupra individului prin suferinţa aproape continuă pe care o dă. ”Se estimează că 50% din populaţie suferă de această afecţiune, dar după părerea mea procentul atinge 70-75%. Pe de altă parte, putem spune că nu există individ care să nu fi avut în viaţa lui o uşoară criză hemoroidală”, afirmă medicul cu precizarea că boala hemoroidală este uşor abordabilă, în sensul că nu necesită o aparatură sofisticată şi se pretează foarte bine la tratamentul ambulator minim invaziv, cu alte cuvinte cel care evită clasica operaţie.

Boala afectează ambele sexe, începând de la vârste tinere, chiar şi înainte de 20 ani, şi până la bătrâneţe, iar evoluţia este lent progresivă, în pusee, cu ameliorări trecătoare, dar niciodată cu vindecare dacă se apelează doar la tratamentele existente în farmacii, respectiv unguente, supozitoare. Din acest motiv, arată dr. Sorin Hîncu, a fost necesară înfiinţarea unor clinici de specialitate, precum ProctoMed, care folosesc terapii moderne, printre care ligatura cu benzi elastice, fotocoagularea cu infraroşu, excizia cu radiofrecvenţă, practicate şi în clinica ProctoMed de la Suceava.

 

Tratamente de ultimă oră

”Aceste tratamente de ultimă oră se fac ambulator, în şedinţe, o dată la două-trei săptămâni, şi sunt bine suportate de pacient, care îşi continuă activitatea cotidiană prin faptul că evită internarea în spital şi intervenţia chirurgicală sângerândă”, a punctat medicul, care a vorbit şi de eficienţa tratamentului flebotropic cu medicamentul Detralex, un produs farmaceutic relativ nou, al Laboratoarelor Servier, şi foarte eficient în hemoroizi şi boala varicoasă, dar asupra căruia a avertizat că nu are totuşi aceleaşi rezultate, de vindecare, ci doar ameliorează simptomatologia.

Dr. Sorin Hîncu a apreciat că boala hemoroidală, foarte frecventă în rândul populaţiei, trebuie privită cu toată seriozitatea de către toţi medicii, şi în primul rând de cei de familie, iar asta din cauza persistenţei, caracterului invalidant fizic şi psihic şi a evoluţiei spre agravare. „Afecţiunea este foarte accesibilă la examenul medical, consultul făcând posibilă şi descoperirea altor boli din zona rectului, mult mai grave, precum neoplasmul de colon”, a conchis medicul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Actualităţi în tratamentul bolii hemoroidale”, simpozion organizat de către ProctoMed şi Servier România .
 Vizualizări articol: 2125 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
„Actualităţi în tratamentul bolii hemoroidale”, simpozion organizat de către ProctoMed şi Servier România3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei