Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 feb 2009 - Anul XIV, nr. 44 (4030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Problema paşapoartelor biometrice şi relaţia cu biserica greco-catolică, în discuţia Sfântului Sinod

Marţi, 24 Februarie 2009 (17:32:31)
Punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Române referitor la paşapoartele biometrice, relaţia cu biserica greco-catolică şi situaţia bisericii româneşti din Valea Timocului sunt câteva dintre problemele care vor fi discutate în cadrul primei şedinţe, în 2009, a Sfântului Sinod, care începe miercuri.

Prima şedinţă de lucru din 2009 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) are loc, în perioada 25-26 februarie, la Reşedinţa Patriarhală, sub preşedinţia PF Daniel. La şedinţa care începe, miercuri, la ora 10.00, trebuie să participe toţi cei 53 de sinodali din ţară şi străinătate, a declarat agenţiei MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele consilier Constantin Stoica.

În cadrul şedinţei de miercuri, vor fi discutate probleme privind formularea unui punct de vedere al BOR privind paşapoartele biometrice, pe baza informaţiilor primite de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, relaţiile cu biserica greco -catolică pe fondul diputelor privind aprobarea unor acte normative care ar afecta proprietăţile acesteia, precum şi situaţia bisericii româneşti din Valea Timocului, a mai spus părintele Stoica.

De asemenea, vor mai fi abordate teme referitoare la lucrarea pastoral-misionară, social-filantropică, învăţământul teologic, viaţa monahală, relaţii cu alte culte, grija pentru comunităţile ortodoxe româneşti din străinătate, relaţii interbisericeşti.

Sfântul Sinod este cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în toate domeniile ei de activitate. Sfântul Sinod are 53 de membri (Părintele Patriarh, opt mitropoliţi, cinci arhiepiscopi, 24 episcopi eparhioţi, doi episcopi-vicari patriarhali, 10 episcopi-vicari şi trei arhierei-vicari) care activează în Patriarhia Română, în cele 28 eparhii din ţară, îndrumând activitatea a 14.537 preoţi şi diaconi, care slujesc în cele 15.717 locaşuri de cult din întreaga Biserică, grupate în 175 protopopiate, precum şi în cele 13 eparhii din afara graniţelor ţării (unde slujesc 513 preoţi şi diaconi).

Preşedintele Sfântului Sinod este Patriarhul. În lipsa Patriarhului, preşedinte al Sfântului Sinod sunt, în ordine, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, mitropolitul Ardealului, mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, mitropolitul Olteniei, mitropolitul Banatului, ceilalţi mitropoliţi, arhiepiscopi
sau episcopi în conformitate cu ordinea canonică a eparhiilor din Patriarhia Română.

Secretarul Sfântului Sinod este unul dintre episcopii-vicari patriarhali desemnat de plenul acestuia, la propunerea Patriarhului.

Sfântul Sinod se întruneşte, anual, în cel puţin două şedinţe de lucru, în perioadele de primăvară şi toamnă, iar în şedinţe extraordinare, ori de câte ori este nevoie.

Sfântul Sinod se poate întruni şi în şedinţe solemne.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Problema paşapoartelor biometrice şi relaţia cu biserica greco-catolică, în discuţia Sfântului Sinod.
 Vizualizări articol: 546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problema paşapoartelor biometrice şi relaţia cu biserica greco-catolică, în discuţia Sfântului Sinod0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei