Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 feb 2009 - Anul XIV, nr. 44 (4030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Comunicaţiilor va semna protocoale cu judeţele pentru realizarea portalului "e-romania"

Marţi, 24 Februarie 2009 (13:26:12)
Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale va semna, în următoarele luni, protocoale cu administraţiile din toate judeţele ţării, în vederea realizării unui portal numit "e-romania", în cadrul proiectului "România digitală", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Gabriel Sandu a declarat, marţi, la Arad, că înfiinţarea portalului "e-romania" presupune colectarea şi gestionarea informaţiilor de interes public din toate judeţele, motiv pentru care va exista colaborare în acest sens cu administraţiile locale.

Ministerul Comunicaţiilor a deja semnat protocoale în vederea realizării portalului cu administraţiile din Mureş şi Cluj, iar marţi cu Primăria Arad.

Ministrul a spus că portalul va cuprinde link-uri către site-uri ale tuturor celor 3.500 de comune şi oraşe ale României, care vor oferi, la rândul lor, informaţii de interes public, în scop turistic, şi posibilitatea plăţii taxelor şi impozitelor online sau posibilitatea descărcării de documente şi formulare folosit în relaţionarea cu instituţiile statului.

"Pentru proiectul «România digitală» ministerul dispune de suma de 38 de milioane de lei. Portalul e-românia va fi cel mai important şi va cuprinde legături către alte câteva portaluri, cum ar fi e-taxe, e-guvernare şi e-administraţie", a spus ministrul.

Gabriel Sandu a adăugat că protocoalele cu celelalte judeţe vor fi semnate în următoarele următoarele luni şi că vor trebui să devină operaţionale până la finele anului 2009. Protocoalele se referă la transmiterea informaţiilor de interes local către baza centrală de date.

Sandu a precizat că 98 la sută din cheltuielile administraţiilor locale pentru pregătirea bazelor de date vor fi suportate de minister.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Comunicaţiilor va semna protocoale cu judeţele pentru realizarea portalului \"e-romania\".
 Vizualizări articol: 381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Comunicaţiilor va semna protocoale cu judeţele pentru realizarea portalului \"e-romania\"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei