Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 feb 2009 - Anul XIV, nr. 44 (4030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Schimbări

Profesorii suceveni susţin reintroducerea examenului de admitere la liceu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Dascălii şi directorii unităţilor de învăţământ liceal din judeţul Suceava doresc reintroducerea examenului de admitere la liceu, iar unii dintre ei au făcut şi demersuri în acest sens.

Profesorii suceveni spun, astfel, că susţin iniţiativa ministrului Ecaterina Andronescu, care pregăteşte un pachet legislativ care să prevadă reintroducerea examenului de admitere la liceu şi care să permită unităţilor de învăţământ să-şi selecteze elevii, şi sunt de părere că examenul de admitere va face o departajare obiectivă între candidaţi.

„Examenul de admitere este cea mai bună soluţie. Nici teza unică, nici media anilor de studiu nu sunt o metodă obiectivă de admitere la liceu, nu demonstrează în nici un fel valoarea elevului şi creează şi nemulţumiri la repartizarea computerizată”, a declarat Lucian Lungu, directorul Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret”.

 

Colegiul „Ştefan cel Mare” a făcut demersuri pentru reintroducerea examenului de admitere

La fel consideră şi directorul Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”, Dan Popescu. Acesta a declarat că a făcut demersuri în acest sens. „Liga colegiilor centenare din România, ligă din care face parte şi liceul nostru, militează pentru a ne obţine dreptul de a organiza concurs de admitere la liceu”, a declarat directorul Popescu. Acesta a precizat că „atât timp cât se organizau acele examene de admitere, nu aveam surprize privind nivelul fiecărui elev. Acum avem elevi care intră cu note foarte mari şi rezultatele ulterioare nu mai sunt pe măsură”.

Şi directorul Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” din Suceava, Corneliu Romaşcu, este de părere că reintroducerea examenului de admitere la liceu ar fi varianta optimă de selectare a elevilor, în funcţie de cerinţe şi pretenţii. „Modalitatea actuală de admitere nu este cea mai potrivită. Posibilitatea de a ne selecta elevii prin concurs de admitere este varianta optimă”, a mai spus directorul Corneliu Romaşcu.

Ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, intenţionează să dea posibilitatea liceelor de a-şi selecta elevii. Prin pachetul legislativ pe care-l promovează, ministrul susţine că liceele cu un număr mai mare de candidaţi decât numărul de locuri scoase la concurs îşi vor putea selecta şi departaja elevii, în timp ce liceele cu număr mic de candidaţi nu mai au nevoie de o departajare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii suceveni susţin reintroducerea examenului de admitere la liceu.
 Vizualizări articol: 761 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 11 voturi
Profesorii suceveni susţin reintroducerea examenului de admitere la liceu4.0511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Salariile le-au primit ?? trimis de
(24 feb 2009, 21:06:40
mai bine profesorii suceveni ar sustine primirea salariilor si drepturilor banesti cuvenite prin legile pe care un **** de parlament le-a votat... cat despre admiterea in licee, vreti ca astia sa spuna ca acest viitor experiment esuat, pe spatele unor oameni, vine din pricina voastra?? Eu nu mi-as asuma raspunderea mai ales in situatia cand nu sunt platit dupa raspunderea postului....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei