Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 feb 2009 - Anul XIV, nr. 44 (4030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Parlamentarii vor să reglementeze statutul juridic al comerciantului de produse agroalimentare

Marţi, 24 Februarie 2009 (17:37:27)
Statutul juridic al comerciantului de produse agroalimentare şi condiţiile de exercitare a activităţii de comercializare a produselor agricole fac obiectul unei propuneri legislative intitulate "Legea comercializării produselor agroalimentare", iniţiată de o serie de deputaţi şi senatori PSD-PC.

Propunerea legislativă cuprinde prevederi care stipulează condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească produsele agroalimentare pentru a fi comercializate şi, totodată, prevederi prin care se doreşte asigurarea protecţiei împotriva înţelegerilor şi practicilor anticoncurenţiale.

Astfel, propunerea legislativă interzice încheierea unor contracte prin care un comerciant de produse agroalimentare asigură predarea mărfii cu condiţia aducerii de către client a altui cumpărător.

Totodată, este interzisă şi încheierea de contracte prin care cumpărătorul ar urma să primească un premiu, care depinde exlusiv de o tragere la sorţi, precum se interzice comercianţilor să impună furnizorului plata de servicii care nu au legătură directă cu operaţiunea de vânzare.

Prin propunerea legislativă se interzice, de asemenea, comercianţilor, să ofere sau să vândă produse în pierdere, la un preţ egal sau inferior costului de achiziţie.

Totodată, se interzice comercianţilor să solicite furnizorului să nu vândă altor comercianţi aceleaşi produse la un preţ final mai mic sau egal cu cel cu care a achiziţionat el însuşi produsele respective.

Propunerea legislativă cuprinde şi prevederi referitoare la obligaţiile de plată între furnizor şi comerciantul de produse agroalimentare, dar şi sancţiuni care privesc nerespectarea acestora, cuprinse între 50.000 şi 100.000 de lei.

Propunerea legislativă a fost prezentată, marţi, într-o conferinţă de presă, deputatul PSD Victor Surdu, care este unul dintre iniţiatori, apreciind că, aceasta, după ce va fi aplicată, va conduce la unele scăderi de preţuri la unele produse agricole.

Surdu a mai spus că propunerea legislativă va reglementa modul în care se vor realiza preţurile la raft, care vor trebui să rezulte din cadrul negocierilor directe, astfel încât marketurile să nu mai poată introduce în preţ o serie de taxe care nu reies din aceste negocieri.

El a arătat, totodată, că propunerea legislativă diminuează perioada de timp pentru plata produselor către furnizori, aceasta fiind elaborată în baza consultării prealabile a patronatelor şi sindicatelor din domeniu.

Iniţiatorii propunerii legislative sunt deputaţii PSD-PC Victor Surdu, Gheorghe Antochi, Ioan Munteanu, Culiţă Tărâţă, Titel Gheorghe şi senatorii PSD-PC Ioan Chelaru şi Petre Daea.

Propunerea legislativă a fost depusă la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, care este primă Cameră sesizată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentarii vor să reglementeze statutul juridic al comerciantului de produse agroalimentare.
 Vizualizări articol: 632 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parlamentarii vor să reglementeze statutul juridic al comerciantului de produse agroalimentare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei