Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 feb 2009 - Anul XIV, nr. 44 (4030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Firmele ar putea beneficia de granturi şi dobânzi subvenţionate, prin scheme de ajutor de stat

Marţi, 24 Februarie 2009 (13:27:08)
Firmele din România ar putea beneficia de granturi în valoare de până la 500.000 de euro, garanţii cu prime anuale reduse sau credite cu dobânzi subvenţionate, incluse în scheme de ajutor de stat, a declarat, marţi, preşedintele Consiliului Concurenţei, Gheorghe Oprescu.

"Ţinând cont de recentele reglementări adoptate de Comisia Europeană şi în linie cu măsurile de sprijin adoptate de celelalte state membre, este posibilă elaborarea de scheme de ajutor prin care să se acorde agenţilor economici granturi în valoare de 500.000 de euro pe o perioadă de trei ani, garanţii cu prime anuale reduse sau credite cu dobânzi subvenţionate", a afirmat Oprescu într-o conferinţă de presă.

El a spus că la unele scheme de "minimis", unde ajutorul de stat este limitat la 200.000 de euro, asistenţa financiară ar putea urca până la 500.000 de euro.

Herbert Ungerer, director general adjunct la Direcţia Generală Concurenţă din cadrul Comisiei Europene, a spus că una dintre condiţiile pentru acordarea unor astfel de ajutoare de stat este notificarea şi aprobarea de către Comisia Europeană.

Altă condiţie este aceea de a nu acorda ajutoare de stat companiilor care nu aveau probleme financiare înainte de 1 iulie 2008, când a început criza financiară internaţională.

"Autorităţile de la Bruxelles răspund crizei, dar avem nevoie de corectitudine şi avem nevoie ca toate lucrurile să fie transparente", a spus Ungerer.

El a menţionat că în prezent Comisia Europeană aşteaptă anumite notificări privind ajutoare de stat din partea României.

"Aşteptăm anumite notificări, să nu mai fie nevoie să venim noi aici. Până acum am primit numai prenotificări", a afirmat Ungerer.

Potrivit Consiliului Concurenţei, de la începutul anului 2007 şi până în prezent au fost elaborate 68 de scheme de ajutor de stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele ar putea beneficia de granturi şi dobânzi subvenţionate, prin scheme de ajutor de stat.
 Vizualizări articol: 509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firmele ar putea beneficia de granturi şi dobânzi subvenţionate, prin scheme de ajutor de stat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei