Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 feb 2009 - Anul XIV, nr. 44 (4030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drept la replică

Referitor la articolul ,,Sindicatul din AJOFM îl acuză pe directorul Şuvăr că este vinovat de blocarea conturilor" autor Dan Coman, publicat de ziarul Dumneavoastră la data de 30 ianuarie a.c., vă rog să-mi permiteţi exercitarea dreptului la replică, în sensul ca să dispuneţi publicarea poziţiei mele la incriminările aduse mie şi instituţiei pe care o conduc de liderul de sindicat domnul Ovidiu Onuţu.

Ştirea difuzată de Monitorul are un vădit conţinut tendenţios, lipsit total de profesionalism şi bazat numai pe o informaţie primară de la liderul de sindicat şi nu de la sindicalişti, neverificată suficient şi în contradicţie cu celelalte ştiri de o înaltă ţinută profesională şi primite cu real interes de cititori.

În primul rând este bine de ştiut că AJOFM, în calitate de ordonator terţiar de credite, nu putea pune în aplicare sentinţele definitive şi irevocabile dacă banii nu au fost viraţi în conturile noastre de către ANOFM în calitatea sa de ordonator principal de credite.

Pentru a înlătura orice dubiu şi a clarifica de la început sensul cuvintelor spuse de domnul Onuţu Ovidiu că „nu a văzut nici un interes pentru plata banilor" rog să aveţi în vedere adresa ANOFM înregistrată la AJOFM Suceava sub nr.4872/11.06.2008, în care se poate citi că la cele 7 adrese prin care am solicitat banii necesari s-a răspuns la modul că „în ceea ce priveşte solicitarea dumneavoastră de a vă sprijini, prin alocarea sumelor corespunzătoare fiecărei sentinţe judecătoreşti în parte, vă aducem la cunoştinţă că am făcut demersurile pentru ca fondurile necesare atât dumneavoastră cât şi altor agenţii judeţene să vă fie alocate în timp util" şi se continuă cu precizarea că „Legea nr. 387/2007 a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2008, interzice virările de credite între articole sau alineate pană în trimestrul al treilea anul curent".

Rezultă indubitabil şi fără echivoc că intervenţiile mele, ca şi ale altor agenţii judeţene au fost luate în serios şi s-a respectat o prevedere legală care de îndată ce nu a mai produs efecte (după rectificare), sumele respective au fost primite, iar obligaţiile faţă de cei în drept au fost stinse la jumătatea lunii octombrie 2008. Dacă domnul Onuţu Ovidiu ar fi înţeles ce însemnă respectarea unei legi (menţionată în adresă), ce înseamnă o rectificare de buget , când şi cine o face nu mai afirma cu totul aberant că „nu am spus niciodată clar când vom primi drepturile câştigate în instanţă".

De menţionat că adresa la care am făcut referire mai sus a fost primită de domnul Onuţu atât de la ANOFM (antet) cât şi de la mine şi a fost adusă în şedinţă la cunoştinţa tuturor salariaţilor, infirmând toate afirmaţiile referitoare la faptul că nu a cunoscut demersurile mele şi răspunsul ANOFM.

Tot într-o mare eroare este şi atunci când afirmă ca nu am dispus „virarea sumelor primite în contul executorului judecătoresc", dar nici nu era posibil decât încălcând Legea contabilităţii, întrucât sumele au venit pe cheltuieli de personal şi nu pe bunuri şi servicii.

Interesant şi greu de înţeles este faptul că AJOFM Suceava este singura agenţie din ţară la care procedura de executare silită a fost pusă în practică, la celelalte cu siguranţă raţiunea şi înţelepciunea au constituit trăsătura caracteristică funcţionarului public.

Cu stimă,
Director executiv Constantin ŞUVĂR

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drept la replică.
 Vizualizări articol: 3359 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Drept la replică1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei