Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 feb 2009 - Anul XIV, nr. 44 (4030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Promovare

Festin gastronomic la „Balul Pensiunilor” din Suceviţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Complexul „Popas Turistic Bucovina” din Suceviţa a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, cea de-a patra ediţie a „Balului Pensiunilor” din această comună. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia pentru Turism Suceviţa, preşedintele acesteia, Corina Pănculescu, precizând că Balul Pensiunilor reprezintă atât recunoaşterea activităţii unităţilor de primire turistică din această comună, cât şi un mijloc de promovare a ofertei turistice.

De subliniat faptul că pe lângă reprezentanţii pensiunilor din Suceviţa, la eveniment au fost prezenţi şi o serie de invitaţi de seamă, printre care secretarul de stat în Ministerul Turismului, suceveanul Corneliu Popovici, deputaţii Cătălin Nechifor şi Mircea Irimescu, administratorul public al judeţului, Petru Luhan, subprefectul Angela Zarojanu, directorul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură, Ovidiu Donţu. Alături de aceştia au fost prezenţi şi numeroşi primari din judeţul Suceava, dar şi primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, şi primarul din Lazărea, judeţul Harghita, care a venit special pentru a se interesa de modul în care pensiunile din comuna pe care o conduce pot funcţiona după modelul Asociaţiei pentru Turism din Suceviţa.

 

Trei pensiuni au primit premiile Asociaţiei pentru Turism Suceviţa

Evenimentul principal al „Balului Pensiunilor” a fost expoziţia gastronomică oferită de reprezentanţii majorităţii unităţilor turistice din Suceviţa. Toţi cei peste 160 de participanţi la acest bal au putut să-şi delecteze privirile cu bucatele preparate în pensiunile din Suceviţa, plăcinte, produse şi preparate din carne şi din legume, produse de patiserie, toate acestea putând fi servite în orice moment turiştilor care vizitează aceste locuri.

De remarcat faptul că cel mai mare succes l-a avut expoziţia de produse de patiserie şi cofetărie, bucătarii pensiunilor prezentând torturi şi prăjituri de toate felurile şi pentru toate gusturile.

Dintre produsele de patiserie s-a remarcat, fără doar şi poate, creaţia bucătarului Complexului „Popas Turistic Bucovina”, care a preparat o raţă din cremă de ciocolată şi pişcot.

Şi aşa cum era şi normal, după ce au admirat creaţiile bucătarilor, oaspeţii prezenţi la balul din Suceviţa au fost invitaţi să se convingă şi de faptul că, pe lângă aspectul plăcut, produsele sunt şi extrem de gustoase.

„Acest bal a devenit deja o tradiţie în Suceviţa, şi reprezintă un prilej de relaxare după sărbătorile de iarnă, când numărul turiştilor care vizitează această zonă este foarte mare. În acelaşi timp, este şi un mijloc de promovare a ofertei pensiunilor din această zonă”, a spus Corina Pănculescu.

Aceasta a fost şi cea care a înmânat premiile Asociaţiei pentru Turism Bucovina, care anul acesta au revenit pensiunii „Venera”, „Hanului Mărioarei” şi Pensiunii „Casa Elena”. Alte premii au mai fost acordate de subprefectul Angela Zarojanu, pentru Maria Sbiera – Pensiunea „Silva”, Stela Croitor – „Casa Domniţei” şi Letiţia Sporea – Pensiunea „Letiţia”.

 

Suceviţa ar putea deveni staţiune turistică

Prezent la „Balul pensiunilor”, secretarul de stat în Ministerul Turismului, Corneliu Popovici, a declarat că ministerul intenţionează să sprijine turismul din Bucovina, astfel încât oferta din această zonă să fie cât mai diversificată. Mai mult, Popovici nu a exclus posibilitatea ca, în viitorul apropiat, comuna Suceviţa să fie declarată staţiune turistică.

„Administraţia locală are în vedere o serie de investiţii importante, motiv pentru care vreau să ridic o provocare. Poate este timpul ca localitatea Suceviţa să se gândească la statutul de staţiune turistică”, a spus Corneliu Popovici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festin gastronomic la „Balul Pensiunilor” din Suceviţa.
 Vizualizări articol: 4476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
Festin gastronomic la „Balul Pensiunilor” din Suceviţa4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei