Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 feb 2009 - Anul XIV, nr. 44 (4030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul va majora cu până la 100% limita valorică a contractelor atribuite prin cerere de ofertă

Marţi, 24 Februarie 2009 (13:29:02)
Guvernul va majora cu până la 100% pragul minim valoric pentru care contractele de achiziţii publice sunt atribuite prin procedura de cerere de ofertă, de la 75.000 euro la 100.000 euro în cazul contractelor de furnizare şi servicii şi de la 500.000 euro la un milion euro pentru contracte de lucrări

Noile limite valorice vor fi introduse printr-o ordonanţă de urgenţă care va modifica legislaţia achiziţiilor publice.

"Procedura de cerere de oferte se va face numai în cazul în care valoarea estimată fără TVA a contractului de achiziţie publică este egală sau mai mică cu pragul de 100.000 euro pentru contractul de furnizare, de 100.000 euro pentru contractul de servicii şi şi de un milion euro pentru contractul de lucrări", a declarat, marţi, vicepremierul Dan Nica, în şedinţa comitetului interministerial constituit pentru modificarea legii achiziţiilor publice.

Ultima creştere a plafoanelor valorice sub care autorităţile contractante pot aplica procedura de cerere de ofertă a fost efectuată în octombrie 2007, prin ordonanţă a Guvernului, limite stabilite la 75.000 euro pentru contractul de furnizare, 75.000 euro pentru contractul de servicii şi 500.000 euro pentru contractul de lucrări.

Termenele pentru publicarea anunţurilor de licitaţie vor fi reduse, de la 28 la 20 zile pentru anunţul de organizare a licitaţiei deschise, de la 16 la 10 zile pentru licitaţie restrânsă, de la 30 la 20 zile pentru dialog competitiv şi de la 12 la 10 zile pentru negociere cu publicare prealabilă a anunţului.

"Este un progres care va duce în primul rând la posibilitatea ca orice firmă care accesează fondurile europene să nu mai stea pe timpii ăştia intermediari, pentru că ei ies cu planurile de cifre de afaceri complet în afara situaţiei reale şi asta ne încurcă foarte tare. Am avut la întreprinderi mici şi mijlocii, la autoritatea intermediară, termene cuprinse între 9 şi 12 luni, ori niciun plan de afaceri nu mai este valabil după 9 sau 12 luni, din motivul ăsta am recurs la aceste măsuri foarte serioase", a spus Nica.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă a fost discutat şi cu reprezentanţii Comisiei Europene şi va fi aprobat de Guvern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul va majora cu până la 100% limita valorică a contractelor atribuite prin cerere de ofertă.
 Vizualizări articol: 426 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul va majora cu până la 100% limita valorică a contractelor atribuite prin cerere de ofertă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei