Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 feb 2009 - Anul XIV, nr. 41 (4027)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ţări din estul Europei, inclusiv România, ar urma să participe la un summit la 1 martie la Bruxelles

Vineri, 20 Februarie 2009 (15:17:32)
Mai multe ţări membre UE din Europa Centrală şi de Est, inclusiv România, ar urma să participe la un summit cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, la 1 martie, la Bruxelles, pentru a discuta despre criza economică, relatează AFP.

Această reuniune va avea loc înaintea unui summit extraordinar al şefilor de stat şi de guvern din toate cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene (UE), prevăzut pentru aceeaşi zi, la Bruxelles, cu privire la mijloacele pentru combaterea recesiunii economice.

"Pot confirma că preşedintele (Comisiei Europene, Jose Manuel - n. red.) Barroso a primit o invitaţie pentru a participa la o discuţie informală, la care vor lua parte mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, înaintea reuniunii şefilor de stat şi de guvern (ai UE - n. red.), de la 1 martie", la Bruxelles, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului.

"Preşedintele Barroso a acceptat această invitaţie", a adăugat el, subliniind că vor fi abordate probleme de securitate energetică, "dar şi probleme mai generale, referitoare la criza economico-financiară".

Acest summit are loc într-un contextul în care creşte îngrijoarea Europei cu privire la siguranţa financiară a ţărilor din Europa de Est, care se confruntă cu probleme monetare şi economice.

Potrivit cotidianului European Voice, publicat la Bruxelles, care a scris primul despre posibilitatea unui asemenea summit al Europei de Est, ideea a fost lansată de către premierul polonez Donald Tusk.

Acesta ar dori participarea liderilor a nouă ţări membre UE din Europa Centrală şi de Est: Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia, România, Bulgaria, Lituania, Letonia şi Estonia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţări din estul Europei, inclusiv România, ar urma să participe la un summit la 1 martie la Bruxelles.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ţări din estul Europei, inclusiv România, ar urma să participe la un summit la 1 martie la Bruxelles0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei