Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 feb 2009 - Anul XIV, nr. 41 (4027)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alianţa Sed Lex, nemulţumită de negocierile cu Ministerul Muncii, va înainta o petiţie Parlamentului

Vineri, 20 Februarie 2009 (13:47:37)
Reprezentanţii funcţionarilor publici au acuzat, vineri, după întâlnirea cu reprezentanţii Ministerului Muncii, că membrii Executivului mimează dialogul social şi susţin că vor înainta o petiţie Parlamentului pentru a atrage atenţia că problemele din administraţia publică nu sunt luate în serios.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţia Locală, Răzvan Bordeanu, a declarat, vineri, că reprezentanţii Ministerului Muncii mimează dialogul social, reluând în cadrul întâlnirii discuţiile referitoare la principiile care vor sta la baza legii unice a salarizării în sistemul bugetar.

Nemulţumiţi de modul în care au descurs discuţiile, reprezentanţii Sed Lex s-au retras de la negocierile organizate la Ministerul Muncii, arătând că s-a încercat aducerea în discuţie a unor teme deja dezbătute, respectiv reducerea de personal, eliminarea unor sporuri, pentru care s-au găsit deja soluţii.

"Condamnăm modul neprofesionist de care au dat dovadă reprezentanţii Guvernului. Ne vom consulta cu membrii din teritoriu şi vom înainta o petiţie în Parlament pentru că noi nu am venit aici să discutăm despre principii", a declarat Răzvan Bordeanu.

La rândul său, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) , Sebastian Oprescu, a precizat la finalul discuţiilor că, deşi în cursul săptămânii viitoare, ar trebui să aibă loc o nouă întâlnire la minister, în 2 martie va fi reluată greva generală.

Membrii SNFP au anuntat, cu o zi în urmă, că suspendă acţiunile de protest anunţate pentru 20 şi 27 februarie, pentru o perioadă de zece zile, cât vor dura negocierile cu Guvernul, sindicaliştii luând în calcul anularea grevelor în funcţie de rezultatul discuţiilor.

Sindicaliştii anunţau că programul acţiunilor de protest va fi reluat în 2 martie sau ar putea fi anulat în funcţie de rezultatul negocierilor.

Sindicaliştii cer plata orelor suplimentare şi a sporurilor, salarizare conform Statutului funcţionarilor publici şi începerea negocierilor privind încheierea Acordului şi Contractului colectiv de muncă la nivel de ramură.

Executivul a decis că salariile în sectorul bugetar vor fi majorate în acest an cu 5%, în două etape, cu 3% în luna aprilie şi 2% în luna octombrie, iar pensia socială minimă de 350 lei va fi acordată tot în două tranşe, de la 1 mai, cu plata în luna iunie, şi de la 1 octombrie, cu plata din luna noiembrie.

Reprezentanţii Guvernului şi cei ai sindicatelor şi patronatelor au convenit ca discuţiile privind majorările salariale din acest an să aibă loc după 15 aprilie 2009, pe baza rezultatelor economice din primul trimestru.

Până la 15 aprilie vor începe şi discuţiile pentru elaborarea legii de salarizare unică în sectorul bugetar. În acelaşi timp, sporurile salariale şi stimulentele, altele decât cele prevăzute în Codul Muncii, vor fi reduse sau eliminate printr-un act normativ distinct.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alianţa Sed Lex, nemulţumită de negocierile cu Ministerul Muncii, va înainta o petiţie Parlamentului.
 Vizualizări articol: 711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alianţa Sed Lex, nemulţumită de negocierile cu Ministerul Muncii, va înainta o petiţie Parlamentului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sed lex = organizatia care nu poate sta la masa n trimis de
(21 feb 2009, 08:09:25
SI DE ACEASTA DATA ACEASTA ORGANIZATIE A DEMONSTRAT CA NU STIE CE INSEAMNA SOLIDARITATEA SINDICALA.

De ce prefera show -urile mediatice in loc sa stea la masa pt. a negocia, oricum au demonstrat ca nu sunt in stare sa faca greva general.

Cat mai suporta membrii acestei organizatii bataia de joc din partea acestui lider dubios numit vasile marica.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei