Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 feb 2009 - Anul XIV, nr. 41 (4027)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Cu telecomanda-n mână

Anchetă la IPJ Suceava, în urma unei înregistrări video făcute pe bancheta din spate a unei maşini de poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a demarat o anchetă internă, în urma apariţiei la ştirile Pro Tv a unui filmuleţ trimis de un telespectator, în care o maşină a poliţiei circula prin Suceava, din direcţia Bazar-Centru, cu girofarurile şi sirena pornite, iar un individ aflat pe bancheta din spate, cel care a filmat toată scena cu un telefon mobil, îi înjură pe şoferii care nu acordau prioritate de trecere şi chiar îi îndeamnă pe poliţişti să-i ia permisul unui şofer de autocar.

Imediat după apariţia materialului, marţi, la ştirile de la ora 19:00, ale postului respectiv de televiziune, şeful IPJ Suceava, comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, a cerut compartimentului de Inspecţie Internă demararea unei anchete, pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a făcut acea înregistrare video.

Concluziile cercetărilor au fost prezentate, ieri, printr-un comunicat al Biroului de Presă al IPJ Suceava.

 

I-a filmat cu telefonul mobil în timp ce-l duceau la spital

Înregistrarea cu pricina a fost făcută în după-amiaza zilei de 16 noiembrie 2008, atunci când echipajul de poliţie rutieră format din agenţii Alexandru Afloarei şi Mihai Toader, ambii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Suceava – Biroul pentru siguranţa circulaţiei în mediul urban, au fost trimişi la un accident pe Drumul Naţional 29, pe raza comunei Dumbrăveni.

La faţa locului, poliţiştii l-au mai găsit doar pe unul dintre şoferii implicaţi în accident, Gheorghiţă P., în vârstă de 23 de ani, din Dumbrăveni, celălalt conducător auto, vinovat de producerea accidentului, şi un pasager, fiind duşi deja la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cum tânărul din Dumbrăveni nu a suferit leziuni, a rămas la faţa locului, fiind pus de poliţişti să sufle în alcooltest. Deşi rezultatul a fost negativ, explică poliţia, dat fiind faptul că era un accident cu victime, Gheorghiţă P. a fost luat de poliţişti, după finalizarea cercetărilor la faţa locului, şi dus cu maşina poliţiei la Spitalul Judeţean Suceava, pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Filmarea cu pricina, de altfel, a fost făcută în drum spre spitalul judeţean.

 

Tânărului care înjura „i-a fost respectat dreptul la liberă exprimare”

Pentru că recoltarea probelor biologice se face la un anumit interval de timp şi pentru că distanţa dintre locul accidentului şi spital era de circa 20 de kilometri, cei doi agenţi de poliţie au pornit girofarul şi sirena, măsură considerată regulamentară de şefii lor.

Faptul că şoferul a fost lăsat să stea pe bancheta din spate fără să fie supravegheat este explicat prin aceea că respectivul tânăr nu se afla sub influenţa alcoolului, nu se făcea vinovat de producerea accidentului, a cooperat cu poliţiştii şi nu se încadra în categoria persoanelor care fac obiectul acestei măsuri.

„Nu s-a încercat nici un moment intimidarea sau ameninţarea conducătorului auto de către agenţii de poliţie, în scopul încetării filmării şi al modificării vocabularului folosit, fiindu-i respectat dreptul la liberă exprimare”, se explică în comunicatul IPJ Suceava, arătându-se că tânărul de pe bancheta din spate a fost chemat din nou la poliţie, unde a recunoscut că a lui este vocea care se aude înjurând pe filmuleţ.

„Precizăm că agenţii de poliţie rutieră sunt obligaţi, conform atribuţiilor prevăzute în fişa postului, să constate orice abatere de la normele rutiere, iar pentru modul de deplasare al conducătorului autocarului, care nu a creat condiţii de trecere unui autovehicul ce se deplasa cu semnalele acustice şi luminoase pornite pe o distanţă destul de mare (cunoscut fiind faptul că mulţi conducători auto nu respectă această prevedere legală), s-a considerat necesară sancţionarea acestuia imediată. Agentul de poliţie a luat această hotărâre, nu din cauza recomandărilor persoanei din spate, ci din motivele enunţate mai sus”, se mai arată în comunicatul de presă al poliţiei, precizându-se că în tot acest caz nu se impune luarea vreunei măsuri disciplinare împotriva celor doi agenţi de poliţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anchetă la IPJ Suceava, în urma unei înregistrări video făcute pe bancheta din spate a unei maşini de poliţie.
 Vizualizări articol: 1817 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.09/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 11 voturi
Anchetă la IPJ Suceava, în urma unei înregistrări video făcute pe bancheta din spate a unei maşini de poliţie4.1511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   EPOLETII CURCANULUI NESIMTIT ( I ) trimis de
(20 feb 2009, 11:26:54
DOMNILOR POLITISTI DORESC SA VA SPUN CA DIN INREGISTRAREA " Cu telecomanda-n mana " REIESE FAPTUL CA TANARUL CARE ERA PE BANCHETA DIN SPATE SI CARE INJURA ERA O CUNOSTINTA MAI VECHE A POLITISTILOR SAU DE CE NU CHIAR UN PRIETEN APROPIAT A LOR.

NU CRED CA AM AJUNS NOI SUCEVENII SA FIM DUSI DE NAS DE POLITIE. UITATI-VA VA ROG CU MARE MARE ATENTIE LA INREGISTRARE SI VE-TI OBSERVA CA DL AGENT DE CIRCULATIE RUTIERA (SOFERUL) CHIAR ASCULTA INDICATIILE PRIETENULUI SAU AFLAT PE BANCHETA DIN SPATE SI RACNESTE LA COMANDA PRIN STATIE CONSIDEREANDU-SE DEASUPRA LEGII .

PROPUN POLITIEI SANCTIONAREA DURA IN SPECIAL A SOFERULUI DE PE MASINA POLITIEI CU SUSPENDAREA DIN POLITIE PE O PERIOADA DE UN AN SAU PRIN DEMISIA ACESTUIA DIN POLITIE.
2.   La mai mare!!!!! trimis de
(20 feb 2009, 12:05:34
Cum precizeaza un domn agent din cadrul serviciului rutier ce face raportul de mai sus,ca in situatia data probele de sange se fac intr-un anumit timp si faptul ca au dat drumul semnalelor luminoase si acustice este perfect legal,dar in momentul cand au oprit autocarul ,mijloc de transport cu o anumita dimensiune si care se vede clar ca nu avea posibilitatea sa faca loc masini politiei, domni agenti au uitat ca se grabeau la spital si ca racoltarea probelor de sange nu mai prezenta o prioritate! Si oricum ai face,noi,muritori de rand, nu vom avea niciodata drept de apel in fata legi,pentru ca legea e mai presus decat toate!
2.1  RE: La mai mare!!!!! trimis de
(20 feb 2009, 20:33:13
MAI DERBEDEILOR....DACA UN AGENT ESTE IN MISIUNE SI VEDE CA O PERSOANA PE STRADA ATACA ALTA PERSOANA....NU ESTE IN ATRIBUTIILE LUI SA INLATURE PERICOLUL IMINENT??? DOBITOCILOR CARE COMENTATI, GANDITI INAINTE SA VA CURGA DIN GURA PE AICI..

ERA NORMAL SA IL OPREASCA PE MELTEANU DE SOFER DE AUTOBUZ SA IL SANCTIONEZE PT OBSTRUCTIONAREA POLITIEI....IN CE TARA TRAIM....???
2.2  RE: La mai mare!!!!! trimis de
(20 feb 2009, 20:47:13
@ RAKUL... Esti militian?! Ce obstructionare?! Vroiai ca soferul autocarului sa se urce pe masinile aflate pe prima banda?! De ce atata graba pentru recoltarea probelor biologice, cand alcoolul se descopera in sange si dupa 7 zile?! Ii iesea alcoolul din sange acelui sofer (asta in cazul in care motivul e real) in 30 de minute?! Hai las'o mai moale, ca nu le ai.

Din punctul meu de vedere, cei doi politisti ar trebui sa ramana pe viata fara servici. Asta pentru ca au luat painea de pe masa unui sofer care nu s'a putut feri la timp din calea teribilistilor. Daca autocarul nu s'ar fi dat la o parte din rea vointa, mai intelegeam. Dar asa?! Sunt satul de abuzurile celor de la Rutiera si de cum si pe cine opresc ei in trafic.
3.   Politistii cocalari trimis de
(20 feb 2009, 14:05:14


mai e vreo indoiala ca presarii de la rutiera sunt niste COCALARI ORDINARI ? smekerii pooolii de 2 lei
4.   MICA "curiozitate" trimis de
(20 feb 2009, 14:45:43
Sunt si eu foarte curios daca agentul Afloarei Alex. (care este fiul lui AFLOAREI MURES, sef la distribuirea echipamentelor din cadrul IPJ Suceava) va "pati" ceva de pe urma acestui eveniment ???? Se stie prea bine ce fel de anchete interne se fac (mai ales c�nd e vorba de fiul unui cadru cu state vechi �n politie si cu multe "pile" la sefi) !!!!!!!!!!!!!!! Se va da oare un comunicat de presa ???? Eu zic ca NU !!
5.   Multumiri lui Marmeliuc(Hermeniuc) trimis de
(20 feb 2009, 15:22:32
Bai dasteptilor, multumiti lui Hermeniuc, care a aprobat proiectele pentru fluidizarea traficului rutier in munshipiu' Sushiava, pentru imposibilitatea de a depasi pe sensul opus masinile din trafic care nu pot trage pe dreapta cand trec troc(log)anele noastre. Nu dati vina pe un biet sofer de autocar care-si castiga cinstit painea. Politia romana a ajuns la un nivel mai jos decat era Militia pe vremea lui Ceausescu. Imi pare rau sa spun asta dar pustanii de la volanul masinii de politie au mintea unor elevi de scoala profesionala si chiar e prea mult pentru ei. Daca facem o analiza spectrala a sunetului cu ajutorul unui institut independent veti constata ca vocea apartine unora dintre cei 2 politisti. Timbrele vocale sunt diferite. Concluziile le trageti voi.
6.   PROPUN... trimis de
(20 feb 2009, 16:13:48
toate ca toate... au gresit e normal sa fie sanctionati, dar ce`s cu comentariile astea?:))... mi-a placut faza cu "PROPUN POLITIEI SANCTIONAREA DURA IN SPECIAL A SOFERULUI DE PE MASINA POLITIEI CU SUSPENDAREA DIN POLITIE PE O PERIOADA DE UN AN SAU PRIN DEMISIA ACESTUIA DIN POLITIE." ... dar ce`i aici?:)) ne tocmim.... de la nasu mare... si`o amenda! ... de parca ar pasa cuiva ce propune omu de rand
7.   Auzi le ..ei , ce comunicat de...presa au gandit ! trimis de
(20 feb 2009, 18:33:45
nu ati fost in stare de o..."talmacire" mai...DESTEAPTA ??

nu pot ..crede ca toti...politistii suceveni (daca ar fi sa ma iau dupa..."talmacirea" filmului ) au...logica celor din filmul publicat si...TOTUSI "talmacirea" e un....comunicat oficial al...politziei !!!

EU NU POT...CREDEA ASA...TRAGEDIE NATZIONALA !!

8.   Comportament trivial trimis de
(20 feb 2009, 19:58:42
Ce huligani! Ce limbaj de infractori! Astia-s oamenii care trebuie sa ne indrume! Din 5 cuvinte scoase, 4 au fost cu sa-si bage nustiuce...

Secventa asta seamana cu pustii aia teribilisti care fac curse de masini... numai ca aici limbajul si accentul ala de taran prost miroase de la o posta...imi cer scuze taranilor care cu adevarat muncesc.

Eu una sunt scarbita!
8.1  RE: Comportament trivial trimis de
(22 feb 2009, 14:21:21
fata scoate vata din ureki si asculta ca doar tzaranul ala de Dumbraveni injura. si in privinta asemanarii cu cursele de masini n-am ce comenta, ti-ar lua prea mult sa intelegi
9.   Copilasilor... trimis de
(22 feb 2009, 14:17:54
inainte sa postati aici cititi codul rutier si vedeti pe care bdanda tre sa circule autocarul in localitate, ce esti OBLIGAT sa faci cand auzi sirena si vezi luminile girofarului. si nu-l mai plangeti atat pe soferul autocarului ca n-are salariu cat pensia lu bunik.

ma plictisiti cu prejudecatile voastre. vrei sa te lase politia in pace? nu incalca legile frate
10.   Magarii diin MILITIA Romana trimis de
(22 feb 2009, 15:39:15
Astia sunt MAGARII din MILITIA Romana(ca nu se paote spune ca sunt TARANI-Am jigni foarte multa lume din mediul rural).

Asa se intampla cand ajungi MILITIST cu doua vaci vandute si un kil' de cas.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei