Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 feb 2009 - Anul XIV, nr. 41 (4027)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a cerut deputaţilor să amâne majorările salariale pentru militari, spunând că nu are bani

Vineri, 20 Februarie 2009 (15:18:11)
Guvernul a informat Parlamentul că nu poate accepta încă majorările de natură salarială ale militarilor propuse de Senat suplimentar celor din 2008, care impun costuri de 1,2 mld. lei, şi a cerut deputaţilor să amâne discuţia pentru ultima parte a anului, în speranţa că economia va asigura fondurile

Printr-o ordonanţă aprobată la începutul anului trecut, fostul Guvern a majorat valoarea de referinţă sectorială în funcţie de care sunt calculate drepturile de naturală salarială ale cadrelor militare din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională. Ordonanţa a fost publicată în Monitorul Oficial şi a intrat, conform procedurii, în dezbaterea comisiilor parlamentare.

În luna aprilie, Senatul a adoptat ordonanţa, dar a propus o majorare suplimentară a drepturilor de natură salarială, precum şi acordarea primelor de concediu în perioada vacanţei. În prezent, actul normativ este trimis pentru raport la comisiile permanente ale Camerei Deputaţilor.

Guvernul a analizat, în şedinţă, un raport al Ministerului Finanţelor privind influenţele financiare determinate de aceste modificări, din care a rezultat că o astfel de majorare suplimentară a drepturilor de natură salarială va genera cheltuieli în plus de peste 1,2 miliarde lei (echivalent a 302,8 milioane euro), au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

La acestea se adaugă alte modificări propuse deja în Camera Deputaţilor şi care vor ridica nivelul cheltuielilor bugetare.

"În contextul constrângerilor bugetare actuale, precum şi al măsurilor de limitare a cheltuielilor bugetare, în principal la nivelul cheltuielilor de personal, Guvernul a stabilit că nu poate accepta adoptarea acestor amendamente, inclusiv cele adoptate la nivelul Senatului, şi că susţine adoptarea ordonanţei în forma prezentată de fostul Guvern", au afirmat sursele citate.

În aceste condiţii, Guvernul a cerut deputaţilor să amâne dezbaterile asupra ordonanţei şi depunerea raportului comun pentru următoarea sesiune parlamentară a anului, arătând că, în condiţiile unei evoluţii pozitive a economiei naţionale, intenţionează să reanalizeze amendamentele propuse.

"Guvernul nu respinge definitiv modificările, dar deocamdată nu sunt bani şi vrea să le lase pentru ultima parte a anului", au afirmat sursele.

Ordonanţa se află în dezbaterea Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi a Comisiei pentru muncă şi protecţie socială ale Camerei Deputaţilor, în vederea întocmirii unui raport comun.

Varianta unei posibile creşteri salariale suplimentare în ultimele trei luni ale anului, în condiţiile unei evoluţii pozitive a economiei în intervalul ianuarie-septembrie şi în raport cu productivitatea muncii, a fost avansată de Guvern şi în negocierile din luna ianuarie cu sindicatele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a cerut deputaţilor să amâne majorările salariale pentru militari, spunând că nu are bani.
 Vizualizări articol: 601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul a cerut deputaţilor să amâne majorările salariale pentru militari, spunând că nu are bani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei