Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 feb 2009 - Anul XIV, nr. 41 (4027)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Trădat” de vârstă

Minorul din Fălticeni care a comis zeci de furturi şi tâlhării, în sfârşit după gratii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Minorul de etnie romă care a devenit „vedetă” în Fălticeni după ce a comis zeci de infracţiuni, furturi, dar şi câteva tâlhării a fost arestat zilele trecute de Judecătoria din localitate, măsura cercetării sale în stare de arest fiind posibilă datorită faptului că acesta a împlinit de curând 16 ani, iar legea nu îl mai protejează atât de mult.   

El a fost dus în faţa judecătorilor pentru şapte infracţiuni de furt comise recent, acestea adăugându-se altor aproximativ 40 de infracţiuni mai vechi, probate pe numele său. Oamenii legii vorbesc de mult mai multe fapte comise de acesta, care nu au putut fi însă probate.  

 

Hoţ de la 13 ani

Poliţiştii din Fălticeni au început să aibă de-a face cu Răzvan Vasile Lucan încă de când acesta avea în jur de 13 ani. A început cu furturi din maşini, din magazine, a ajuns şi la furturi din locuinţe, şi apoi şi la tâlhării.

Conform unor surse judiciare, de la începutul anului trecut, minorul a avut şi perioade în care a comis câte un furt în fiecare seară. În mai multe rânduri, după ce a stat la pândă în zona unor localuri din oraş, a atacat bărbaţi aflaţi în stare de ebrietate, deposedându-i de bani sau alte bunuri de valoare. Un aspect foarte îngrijorător era că acesta strângea în jurul său şi alţi tineri de vârsta sa, acţionând adesea împreună cu ei.

În baza mandatului de arestare pentru 20 de zile emis de Judecătoria Fălticeni, minorul a fost încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, urmând a fi trimis în judecată în scurt timp.    

Conform legilor din România, până la vârsta de 14 ani, minorii nu răspund penal pentru faptele lor. Între 14 şi 16 ani, aceştia pot ajunge, prin decizie judecătorească, într-un centru de reeducare cu regim de detenţie asemănător cu cel din penitenciar, însă numai dacă au comis fapte grave, asociate unui grup organizat. Abia după 16 ani, infractorii pot fi condamnaţi şi închişi în penitenciar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minorul din Fălticeni care a comis zeci de furturi şi tâlhării, în sfârşit după gratii.
 Vizualizări articol: 1915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Minorul din Fălticeni care a comis zeci de furturi şi tâlhării, în sfârşit după gratii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei