Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 feb 2009 - Anul XIV, nr. 33 (4019)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fonduri UE de 28,2 milioane euro pentru distribuţia de alimente către persoanele defavorizate

Miercuri, 11 Februarie 2009 (15:35:54)
România va primi în acest an fonduri UE de 28,2 milioane de euro pentru distribuţia de făină şi zahăr către persoanele defavorizate, cu 26% mai mult decât anul trecut, iar numărul de beneficiari va creşte comparativ cu 2008, a anunţat miercuri Ministerului Agriculturii.

Alimentele provin din stocurile comunitare de intervenţie.

"Perioada estimată pentru selectarea operatorilor economici prin licitaţie, încheierea contractelor şi distribuţia produselor va fi martie-decembrie 2009 ", se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR).

Având în vedere experienţa anului trecut Ministerul Agriculturii vrea să modifice Hotărârea de Guvern 410/2008, care reglementează derularea programului, pentru creşterea numărului de beneficiari, având în vedere mărirea sumei acordate României cu 26%, şi pentru desemnarea organismelor responsabile cu gestionarea şi distribuirea produselor către beneficiari (organizaţii caritabile, Biserică).

Anul trecut a fost primul de derulare a acestui program, iar fondurile UE disponibile au fost de circa 17 milioane euro, beneficiari fiind persoanele cu venit minim garantat, pensionarii agricultori, persoanele îngrijite în centre rezidenţiale, administrate de furnizorii publici sau privaţi nonprofit de servicii sociale, persoanele beneficiare de masă la cantinele de ajutor social.

Pentru acest an, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a propus lărgirea categoriei de beneficiari cu pensionarii care au venituri sub un anumit prag, veteranii de război sau familiile soldaţilor care fac serviciu în afara României.

În 2009, din suma totală de 28,2 milioane euro, peste 26,7 milioane euro sunt destinate achiziţionării de făină albă de grâu şi zahăr alb standard, iar diferenţa de fonduri va fi utilizată pentru acoperirea cheltuielilor administrative şi de transport.

Anunţul de organizare a licitaţiei publice pentru desemnarea furnizorilor care vor prelua alimentele din depozitele comunitare şi le vor distribui persoanelor defavorizate din România în acest an a fost publicat de către APIA.

"În oferta de participare la licitaţie sunt stabilite natura şi caracteristicile produselor care trebuie furnizate, cerinţele referitoare la ambalare şi marcare, precum şi celelalte obligaţii legate de furnizare, iar selectarea agenţilor economici care vor livra produsele către depozite se va face prin emiterea de invitaţii la licitaţii", se mai arată în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fonduri UE de 28,2 milioane euro pentru distribuţia de alimente către persoanele defavorizate.
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fonduri UE de 28,2 milioane euro pentru distribuţia de alimente către persoanele defavorizate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei