Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 feb 2009 - Anul XIV, nr. 33 (4019)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Câmpulung

Directoare de şcoală cercetată penal, suspendată din funcţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Directoarea Şcolii Generale nr. 4 din Câmpulung Moldovenesc, cercetată penal pentru „abuz în serviciu contra intereselor personale şi fals material”, a fost suspendată din funcţia de conducere a unităţii de învăţământ luni, printr-un ordin semnat de inspectorul şcolar general Petru Carcalete. 

„Instanţa a început cercetarea penală a directoarei Tudoriţa Rotaru, şi potrivit legii, aceasta a fost suspendată din funcţie”, a precizat Petru Carcalete.

Fosta directoare a Şcolii nr.4 din Câmpulung Moldovenesc a fost dată în judecată de paznicul Florin Lipan, angajat, pe perioadă nedeterminată, al aceleiaşi unităţi de învăţământ de pe 18 ianuarie 2005. Motivul acţionării în instanţă al Tudoriţei Rotaru a fost destituirea ilegală din funcţie a paznicului Florin Lipan.

Potrivit plângerii înaintate de paznic, Tudoriţa Rotaru, care nu era directoare la acea dată, ar fi determinat-o pe secretara Mihaela Piticar să menţioneze în carnetul lui de muncă că şi-a dat demisia şi a semnat în fals în numele directorului de atunci.

 

IŞJ a numit un director interimar

Instanţa a admis acţiunea paznicului şi a dispus ca până la judecarea acţiunii, Florin Lipan să fie reîncadrat pe post şi să i se plătească salariile din perioada respectivă. 

În luna aprilie 2008, printr-o ordonanţă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, Tudoriţa Rotaru a fost scoasă de sub urmărire penală şi i s-a aplicat o sancţiune cu caracter administrativ, în valoare de 400 de lei.

Paznicul Florin Lipan a făcut recurs împotriva sentinţei respective, iar Tribunalul i-a admis recursul şi a declarat redeschiderea urmării penale pe numele Tudoriţei Rotaru, casând în totalitate prima sentinţă.

În ceea ce o priveşte pe secretara şcolii, Mihaela Piticar, cea care a făcut înscrisuri şi a semnat în fals în cartea de muncă a lui Florin Piticar, aceasta a fost de asemenea acţionată în instanţă de către paznicul şcolii. Şi Mihaela Piticar a primit o sancţiune administrativă, decizie de asemenea contestată prin recurs de către Florin Lipan. În acest caz, instanţa a menţinut prima sentinţă. „În ceea ce priveşte situaţia secretarei, aceasta nu va fi suspendată din funcţie, deoarece împotriva acesteia nu s-a dispus începerea urmăririi penale”, a precizat Petru Carcalete.

IŞJ l-a numit luni pe Cezar Carp director interimar al Şcolii Generale nr. 4 din Câmpulung Moldovenesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directoare de şcoală cercetată penal, suspendată din funcţie.
 Vizualizări articol: 3312 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Directoare de şcoală cercetată penal, suspendată din funcţie2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei