Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 ian 2009 - Anul XIV, nr. 19 (4005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Legea privind sistemul public de pensii va fi modificată

Luni, 26 Ianuarie 2009 (20:08:01)
Legea 19/2002 privind sistemul public de pensii va fi modificată, ministrul Muncii, Marian Sârbu, dispunând, luni, la întâlnirea cu reprezentanţii pensionarilor, crearea unui grup de lucru care să identifice modificările legislative necesare la actul normativ.

Preşedintele Casei Naţionale de Pensii şi alte Asigurări Sociale (CNPAS), Doina Pârcălabu, a declarat că ministrul Muncii, Marian Sârbu, a dispus, luni, la întâlnirea cu reprezentanţii pensionarilor, crearea unui grup de lucru care să identifice modificările legislative necesare la Legea 19.

Ea a precizat că după ce vor fi aduse modificări Legii 19, actul normativ va trebui lăsat să funcţioneze o perioadă de timp.

Preşedintele Consiliului Naţional al Persoanelor Vârstnice, Miron Niculescu, a declarat, la finalul întâlnirii, că reprezentanţilor pensionarilor li s-a cerut să facă propuneri de modificare a Legii 19.

Potrivit lui Niculescu, reprezentanţii pensionarilor au propus instituirea unei legi unice pentru calculul pensiei.

Preşedintele CNPAS a mai spus că veteranii de război, beneficiari ai unor legi speciale, au cerut şi îmbunătăţirea acordării drepturilor în natură de care aceştia beneficiază, printre care biletele gratuite la tratament balnear.

Niculescu a adăugat că pensionarii s-au plâns de faptul că au accces la aceste bilete doar în anumite luni ale anului, mai puţin în sezonul estival, precizând că acest lucru este în dezavantajul pensionarilor, care au nevoie de anumite condiţii.

Modificarea prevederilor Legii 19/2000 privind sistemul public de pensii, referitoare la biletele de tratament balnear pentru pensionari subvenţionate de stat, în sensul acordării acestora numai în extrasezon reprezintă una dintre măsurile analizate de Guvern cu sindicatele şi patronatele.

Propunerile sunt incluse într-un document centralizat al propunerilor grupurilor de lucru pentru "Platforma comună de măsuri anticriză".

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor din România, Preda Nedelcu, declara, în urmă cu două săptămâni, că organizaţia solicită Guvernului elaborarea unei legi pentru sistemul public de pensii care să unifice toate sistemele de pensii şi să înlăture inechităţile existente, precum şi menţinerea regimului biletelor de tratament balnear din 2008.

"Cerem să se respecte promisiunea privind acordarea celei de a 13-a pensie, eventual în două rate, de Paşte şi de Crăciun", adăuga Nedelcu.

Liderul pensionarilor a mai spus că preţul de referinţă al medicamentelor, preţ la care se aplică compensarea, este "un preţ diabolic care păcăleşte" pensionarii, cerând compensarea la preţul cu amănuntul existent în farmacii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legea privind sistemul public de pensii va fi modificată .
 Vizualizări articol: 863 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Legea privind sistemul public de pensii va fi modificată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei