Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 ian 2009 - Anul XIV, nr. 19 (4005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pasiune costisitoare

Vânătoarea a adus Direcţiei Silvice Suceava peste 200.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cerbii, căprioarele, urşii şi mistreţii din pădurile gestionate de Direcţia Silvică Suceava au adus anul trecut, în conturile instituţiei, peste 200.000 de euro. Cea mai mare parte a banilor, aproape 180.000 de euro, a fost obţinută de la vânătorii de peste hotare, care au ţinut să plece acasă încărcaţi şi cu trofeele animalelor vânate, nu doar cu poveşti vânătoreşti.

Restul banilor a venit de la vânătorii români, care s-au mulţumit cu vânat mai mic, la care şi tarifele sunt pe măsura veniturilor lor – iepuri, vulpi, căpriori şi lupi, uneori chiar şi mistreţi.

Şeful biroului de Vânătoare din cadrul Direcţiei Silvice Suceava, Cristi Tomniuc, a precizat că numai din tarifele de vânătoare şi din vânzarea trofeelor animalelor împuşcate, de la vânătorii străini au fost încasaţi aproape 164.000 de euro, în vreme ce încă 12.800 de euro au fost obţinuţi prin cazarea acestora în cabanele de vânătoare.

În paralel, de la vânătorii români au fost încasaţi puţin peste 49.000 de lei din tarifele de vânătoare şi din vânzarea trofeelor, alţi 2.600 de lei fiind obţinuţi prin cazarea lor.

 

Mii de euro pentru un trofeu de vânătoare

“Cei mai mulţi vânători străini au venit pentru cerbi şi mistreţi, ale căror trofee sunt adeseori piese de colecţie”, spune Cristi Tomniuc, care a însoţit la vânătoare germani, englezi, spanioli, olandezi, italieni, dar şi arabi, care au vrut să trăiască aventuri prin pădurile Bucovinei.

Cele mai bune păduri pentru vânat au fost cele din zona de munte, din cadrul ocoalelor silvice Broşteni, Crucea, Vatra Dornei, Pojorâta, Moldoviţa, Brodina, dar şi Codrul Voievodesei, din cadrul Ocolului Silvic Marginea.

Pentru a pleca acasă cu trofeul unui cerb falnic, vânătorii străini nu s-au sfiit să scoată din buzunar chiar şi peste 8.000 de euro, ori chiar 25.000 de euro, în cazul unui urs.

Din vânzarea cărnii de vânat (analizată de autorităţile sanitar-veterinare) către abatoare specializate şi unor pensiuni din judeţ, Direcţia Silvică Suceava a mai obţinut încă 140.000 de lei. O bună parte din banii obţinuţi din această activitate sunt investiţi anual în întreţinerea fondurilor de vânătoare, pentru protejarea speciilor existente atât împotriva dăunătorilor (inclusiv braconieri), cât şi a calamităţilor naturale (precum lipsa hranei pentru animale în timpul iernilor grele).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vânătoarea a adus Direcţiei Silvice Suceava peste 200.000 de euro.
 Vizualizări articol: 4301 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Vânătoarea a adus Direcţiei Silvice Suceava peste 200.000 de euro3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei