Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 ian 2009 - Anul XIV, nr. 19 (4005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iliescu, întrebat despre informaţiile referitoare la sacrificarea lui Năstase : "Orice este posibil"

Luni, 26 Ianuarie 2009 (13:49:14)
 Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat, luni, că solicitarea procurorului general, adresată Parlamentului, privind începerea urmăririi penale a lui Adrian Năstase este "cam suspectă" şi are ca ţintă discreditarea acestuia.

Iliescu a afirmat că solicitarea înaintată Parlamentului de către procurorul general, Codruţa Kovesi, privind avizarea începerii urmăririi penale împotriva deputatului PSD Adrian Năstase, este "cam suspectă".

"Văd că se tot revine, şi numai în momente de acestea, când situaţia politică este aşa cum este. Acest atac direct la adresa lui Năstase, când ani de zile s-a văzut că nu există substanţă în toată această chestiune, este clar că are o anumită ţintă : discreditarea lui Năstase, care este cel mai puternic contracandidat al lui Băsescu", a spus preşedintele de onoare al PSD.

Întrebat despre informaţiile apărute în presa germană, referitoare la o posibilă "sacrificare" a lui Năstase de către PSD, în schimbul ridicării de către Comisia Europeană a monitorizării pe Justiţie, Iliescu a răspuns : "Orice este posibil. Da, este posibil".

Procurorul general al României Laura Codruţa Kovesi a trimis o scrisoare conducerii Camerei Deputaţilor prin care solicită ca plenul acestui for legislativ să se pronunţe asupra sesizării Parchetului privind începerea urmăririi penale în cazul deputatului Adrian Năstase.

Viceliderul PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu, a precizat, pentru MEDIAFAX că în sesiunea trecută, Biroul Permanent al Camerei a returnat Parchetului un dosar de începere a urmăririi penale a deputatului Adrian Năstase, pe motiv că acesta nu era conform cu procedurile Regulamentului Camerei Deputaţilor.

"În situaţia asta, Procurorul General înaintează înscrisuri din dosarele respective ( referate întocmite de procurorii DNA), pentru a se finaliza procedura de ridicare a imunităţii parlamentare şi a fi trimis în judecată Adrian Nãstase", a explicat Nicolăescu.

Potrivit viceliderului grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor, prin aceste documente retrimise se consideră respectate procedurile parlamentare pentru a se relua procesul de ridicare a imunităţii şi trimitere în judecată a lui Năstase.

În scrisoarea sa, Procurorul General precizează că a trimis copii ale înscrisurilor din dosarele 68/2008 şi 227/2006 pentru ca plenul Camerei Deputaţilor să se pronunţe asupra sesizării Parchetului cu privire la formularea cererii de începere a urmăririi penale a deputatului Adrian Năstase", a precizat Nicolăescu.

Scrisoarea procurorului general al României se afla pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, şedinţă care nu a mai avut loc, fiind amînată pentru săptămâna viitoare.

Conducerea Camerei Deputaţilor a decis, pe 10 decembrie 2008, la propunerea comisiei juridice, să fie retrimise la Parchet cele două dosare ale deputatului PSD Adrian Năstase, pentru care procurorul general ceruse aprobarea Camerei pentru începerea urmăririi penale.

El a explicat că membrii comisiei juridice au considerat ca probele trimise de Parchet în cazul celor două dosare ale lui Năstase au fost anulate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Zgonea a precizat că raportul comisiei juridice nu va mai fi supus votului plenului Camerei deputaţilor deoarece membrii comisiei au apreciat că nu sunt elemente pentru a se solicita plenului formularea cererii de urmărire penală a lui Adrian Năstase.

Presa a relatat, luni, citând un cotidian german, că "în cercurile PSD se vorbeşte despre un plan special, prin care să i se propună, chipurile, Comisiei Europene un troc: câţiva politicieni de rang înalt să ajungă în tribunal, iar, în schimb, executivul european să încheie monitorizarea şi restul cazurilor să fie clasate".

Potrivit sursei citate, "pentru PSD, un efect pozitiv secundar ar fi că ar putea scăpa de fostul premier Adrian Năstase, care lucrează prea evident la reîntoarcerea sa în prima ligă a puterii. Iar în Parlament, toţi cei cărora DNA le este pe urme vor putea răsufla uşuraţi".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iliescu, întrebat despre informaţiile referitoare la sacrificarea lui Năstase : "Orice este posibil".
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iliescu, întrebat despre informaţiile referitoare la sacrificarea lui Năstase : "Orice este posibil"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei