Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 ian 2009 - Anul XIV, nr. 19 (4005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acţiune OJPC

Controale nocturne în baruri şi discoteci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Suceava au efectuat sâmbătă noaptea, în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, un control în câteva baruri, discoteci şi cluburi din municipiul Suceava, precum şi din localitatea Adâncata. Scopul controalelor nocturne demarate de OJPC Suceava este acela de a identifica dacă agenţii economici proprietari de baruri şi discoteci respectă prevederile legale privind fumatul în locurile publice.

Şeful OJPC Suceava, Elena Oanea, a declarat că „în noaptea de sâmbătă spre duminică au fost verificaţi şapte operatori economici şi s-a urmărit dacă aceştia respectă normele obligatorii privind amenajarea spaţiilor pentru fumători şi nefumători”. Aceasta a precizat că „la şase dintre operatorii verificaţi inspectorii au constatat că prevederile legale nu se respectă, nedelimitarea şi neizolarea spaţiilor pentru fumători fiind principalele abateri înregistrate”.

Totodată, inspectorii au mai verificat dacă spaţiul amenajat pentru fumat reprezintă cel mult 50% din suprafaţa totală a localului, dacă acest spaţiu nu este de tranzit spre toaletă sau de acces în spaţiul public şi dacă spaţiile pentru fumători şi nefumători sunt marcate cu indicatoare, şi dacă separeurile pentru fumat sunt dotate cu sisteme de ventilaţie, extinctoare şi scrumiere.

 

Amenzi cuprinse între 250 lei şi 1.000 de lei

În funcţie de gravitatea abaterilor constatate, operatorii economici au fost sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 250 de lei şi 1.000 de lei, însoţite de măsura suspendării activităţii până la remedierea deficienţelor. 

Pentru că majoritatea administratorilor de localuri nu se aflau în locaţiile controlate, Elena Oanea a declarat că „nu s-au putut întocmi toate procesele verbale de control, iar agenţii economici au fost invitaţi luni (n.r astăzi), la sediul OJPC, cu toate documentele solicitate, în vederea aplicării măsurilor legale”.

Toţi operatorii economici care au nelămuriri cu privire la prevederile Legii Nr.349/2002 privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun şi nu numai se pot adresa oricând telefonic la numărul 0230-530876 sau veni la sediul OPC Suceava, unde inspectorii le pot oferi consiliere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Controale nocturne în baruri şi discoteci.
 Vizualizări articol: 2479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Controale nocturne în baruri şi discoteci5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Barman trimis de
(26 ian 2009, 16:19:28
auzi sefa de3 la opc ! sa stii ca si-n occident se aplica legea asta numai ca patronii de-acolo mai smecheri au interzis cu desavirsire fumatul si cine vrea sa fumeze fumeaza pe barba lui ca el plateste amenda . asa ca bai patronilor interziceti de tot fumatul in crismele vostre si cine are chef de fumat poa sa fumeze pe barba lui si nu mai are de ce sa va dea aia amenzi , auzi te-ai dus la pedeleu ? sau te schimba astia?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei