Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 ian 2009 - Anul XIV, nr. 19 (4005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hossu: Unele propuneri ale Guvernului sunt în contradicţie cu măsurile anticriză

Luni, 26 Ianuarie 2009 (16:13:07)
Preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, este de părere că unele propuneri ale Guvernul sunt în contradicţie cu măsurile anticriză, făcând referire la proiectul Executivului privind cele 10.000 de permise de muncă pentru cetăţenii extracomunitari.

"Există măsuri actuale ale Guvernului în contradicţie cu măsurile anticriză, faptul că pe de o parte se doreşte cheltuirea unor bani pentru prelungirea şi protejarea unor angajaţi din Romania în ceea ce priveşte ajutorul de şomaj şi în acelaşi timp se acceptă suplimentarea cu încă 10.000 de permise de muncă pentru lucrători extracomunitari. Mi se pare o formă de corupţie oficială legată de utilizarea neeeficientă a banului public", a precizat Hossu.

Şi Blocul Naţional Sindical (BNS) respinge orice încercare din partea Guvernului de a creşte numărul permiselor de muncă acordate străinilor în anul 2009 şi spune că va face toate demersurile posibile pentru a obţine o reducere semnificativă a acestei cote.

"În momentul de faţă, propunerea de hotărâre avansată de Ministerul Muncii este suficient de confuză încât să permită păstrarea/intrarea pe piaţa muncii a mai mult de 10.000 de lucrători străini şi, dacă nu se vor aduce corecturile de rigoare care să clarifice fără dubiu condiţiile de acordare şi numărul de permise, BNS va refuza să-şi dea acordul pe această hotarâre", precizează BNS.

Din punctul de vedere al BNS, locurile de muncă disponibile în România trebuie să fie ocupate în primul rând de cetăţenii României şi cei ai altor state membre ale Uniunii Europene, şi abia în ultimă instanţă de lucrători proveniţi din state terţe.

"În contextul crizei economice care va aduce falimente şi şomaj în masă, credem că limitarea accesului lucrătorilor din state terţe este o măsură de minimum bun simţ, la îndemâna oricărui Guvern capabil de decizii raţionale, normale", susţin sindicaliştii BNS.

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale propune, printr-un proiect de hotărâre, stabilirea numărului de autorizaţii de muncă ce vor fi eliberate străinilor în acest an la 10.000.

Cele 10.000 de autorizaţii de muncă vor fi eliberate numai pentru străinii cetăţeni ai unor state non-UE care doresc să se angajeze sau să muncească în România în baza deciziei de detaşare a unui angajator persoană juridică străină în meserii calificate.

În 2008, numărul de autorizaţii de muncă pentru străini a fost stabilit iniţial la 10.000, fiind ulterior suplimentat cu 5.000 de autorizaţii, prin Hotărârea 1368 din 28 octombrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hossu: Unele propuneri ale Guvernului sunt în contradicţie cu măsurile anticriză.
 Vizualizări articol: 465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Hossu: Unele propuneri ale Guvernului sunt în contradicţie cu măsurile anticriză1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei