Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 ian 2009 - Anul XIV, nr. 19 (4005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hossu: Salariile bugetarilor trebuie să crească şi în funcţie de valoarea euro, nu numai de inflaţie

Luni, 26 Ianuarie 2009 (18:23:13)
Preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, susţine că salariile bugetarilor trebuie să crească şi în funcţie de cursul euro-leu, nu numai în funcţie de inflaţie, altfel va scădea puterea de cumpărare în sectorul bugetar.

Potrivit lui Hossu, dacă salariile bugetarilor vor fi indexate doar în funcţie de inflaţie, fără a se ţine cont de valoarea în continuă creştere a monedei europene, se va ajunge la scăderea puterii de cumpărare în sectorul bugetar, ceea ce înseamnă un impact negativ în privinţa producţiei.

"Dacă nu se ţine cont de valoarea monedei europene, va scădea puterea de cumpărare pentru sectorul bugetar, şi dacă acest lucru se poate accepta într-o zonă de criză, este inacceptabil când discutăm de problema consumului. Asta înseamnă reducerea consumului, cu efecte negative în continuare pe sectorul de producţie, ceea ce înseamnă noi reduceri de personal, adică mai puţini contribuabili", a explicat Hossu.

Liderul "Cartel Alfa" a spus că aşteaptă ca reprezentanţii Guvernului să prezinte partenerilor sociali, la întâlnirea de luni, proiectul de buget, pentru a vedea exact care este impactul în buget al măsurilor anticriză, implicit al măsurilor sociale.

Reprezentanţii sindicatelor, patronatelor şi cei ai Ministerului Finanţelor se întâlnesc, luni, la ora 17.00, la sediul Ministerului Finanţelor, pe tema proiectului de buget.

Premierul Emil Boc a declarat, după întâlnirea PDL-PSD de la Senat, că axele proiectului de buget pe 2009 sunt dezvoltarea economică, investiţiile şi protejarea persoanelor cu salarii şi pensii mici, şi că încă se face analiza asupra disponibilizărilor din ministere.

"Am stabilit ca, în ordinea prirorităţilor, dezvoltarea economică, investiţiile şi protejarea celor cu venituri mici, pensii şi salarii mici, să fie axe ale programului bugetar", a spus Emil Boc.

El a arătat că aceste priorităţi vor fi "detaliate" în Guvern, până joi, când se va aproba forma finală a proiectului bugetului de stat pe anul 2009.

Vicepremierul Dan Nica a spus, luni, că unul dintre parametrii principali ai planului anti-criză îl constituie protejarea categoriilor sociale cu venituri mici, fie că e vorba de pensionari, salariaţi, agricultori sau familii cu mulţi copii, şi că cei cu pensii şi salarii mari se pot descurca.

"Unul dintre parametrii principali ai planului anti-criză îl constituie protejarea categoriilor sociale cu venituri mici, fie că e vorba de pensionari, fie că e vorba de salariaţi, fie că e vorba de agricultori sau de familii cu mulţi copii. Trebuie să acordăm spijin celor care au salariii mici şi pensii mici, cei cu salariile foarte mari şi pensiile foarte mari se mai pot descurca", a subliniat Nica, la finalul întâlnirii reprezentanţilor coaliţiei PSD-PDL în Biroul Politic de Coordonare Central al Coaliţiei.

Întrebat dacă în cadrul şedinţei BPCC s-a decis dacă şi sub ce formă se vor majora salariile şi pensiile, Nica a negat că ar fi existat asemenea discuţii.

"Nu am ajuns la acest punct. Vom mai avea în zilele următoare discuţii şi pe alte subiecte cum ar fi şi acest capitol, vom mai avea întâlniri şi sindicatele pentru a avea un punct de vedere comun, pe cât posibil, urmând ca joi varianta finală să fie supusă aprobării Guvernului", a precizat Nica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hossu: Salariile bugetarilor trebuie să crească şi în funcţie de valoarea euro, nu numai de inflaţie.
 Vizualizări articol: 599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Hossu: Salariile bugetarilor trebuie să crească şi în funcţie de valoarea euro, nu numai de inflaţie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei