Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 ian 2009 - Anul XIV, nr. 19 (4005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Năstase: Am mari rezerve în a candida la alegerile prezidenţiale, PSD are un rol secundar în Guvern

Luni, 26 Ianuarie 2009 (13:48:36)
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, luni, că în acest moment are "mari rezerve" în a candida la alegerile prezidenţiale din acest an, în contextul în care "PSD are o poziţie secundară în Guvern şi într-o alianţă controlată şi coordonată de Traian Băsescu".

"Mai este însă timp până la o decizie finală, care se va lua într-un Congres. În funcţie de circumstanţele de la acel moment, voi lua şi eu o decizie", a precizat Năstase, la Parlament.

Mai mulţi preşedinţi de filialele judeţene PSD din Moldova i-au cerut preşedintelui partidului, Mircea Geoană, să candideze la alegerile prezidenţiale din 2009, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

Lui Geoană i s-a sugerat, de către mai mulţi preşedinţi de organizaţii judeţene din Moldova, la reuninea de la Iaşi a conducerii partidului cu filialele din Moldova, să candideze la alegerile prezidenţiale.

Sursele citate au menţionat că Geoană nu a refuzat sugestia, însă nici nu a exprimat fără echivoc un accept în acest sens.

Potrivit aceloraşi surse, PSD intenţionează să comande, la începutul primăverii, un sondaj de opinie la nivel naţional pentru a stabili care dintre potenţialii candidaţi la prezidenţiale ar avea mai multe şanse la alegerile din toamna lui 2009.

Potrivit Statutului PSD, candidatul partidului la alegerile prezidenţiale este votat de către Congresul PSD.

Un Congres pentru desemnarea candidatului PSD ar putea avea loc, potrivit unei declaraţii făcute în urmă cu două săptămâni, la Snagov, de Mircea Geoană, după Congresul ordinar care, conform statutului, trebuie convocat în urma alegerilor interne din filialele partidului.

Prim-vicepreşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a apreciat că PSD va trebui să "clarifice" cât mai repede desemnarea candidatului partidului pentru alegerile prezidenţiale, arătând că partenerul de guvernare, PDL, nu are această preocupare, având deja candidat, pe Traian Băsescu.

Nechifor s-a pronunţat, duminică, pentru o decizie internă în cadrul partidului privind desemnarea candidatului PSD pentru alegerile prezidenţiale.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, care în septembrie 2008 declara că se simte încurajat să candideze la Preşedinţie, a afirmat recent că are "mari rezerve" să mai participe la alegerile prezidenţiale, apreciind că, în condiţiile actuale, un candidat PSD nu ar avea foarte mari şanse.

Întrebat dacă mai candidează la alegerile prezidenţiale, în condiţiile în care, după cum spunea, PSD riscă să se afle într-un raport de subordonare faţă de Traian Băsescu, Năstase a răspuns că are rezerve să se angajeze într-o astfel de campanie.

"În acest moment, am rezerve a mă angaja într-o astfel de campanie, pentru un motiv foarte simplu. În măsura în care Traian Băsescu are toate pârghiile de putere pentru a susţine o nouă campanie, de la cele financiare, până la altele mai complexe, în condiţiile în care PSD guvernează cu PDL, elementele de diferenţiere ar fi extrem de complicate: în ce măsură ai putea să reprezinţi o alternativă, în condiţiile în care partidul tău merge împreună (cu Traian Băsescu, n.r.), colegii sunt împreună la şedinţele CSAT, la reuniuni interne şi internaţionale?!", a spus Năstase.

El a opinat că, în astfel de condiţii, un candidat al PSD nu ar avea foarte mari şanse.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Năstase: Am mari rezerve în a candida la alegerile prezidenţiale, PSD are un rol secundar în Guvern.
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Năstase: Am mari rezerve în a candida la alegerile prezidenţiale, PSD are un rol secundar în Guvern0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei