Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 nov 2008 - Anul XIII, nr. 269 (3950)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iliescu: Băsescu este principalul factor perturbator în această ţară, fiind un tip abuziv

Vineri, 14 Noiembrie 2008 (15:46:00)
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, l-a acuzat, vineri, la Petroşani, pe şeful statului că este "principalul factor perturbator" care a menţinut România în scandaluri, fiind "un tip abuziv, ce nu ştie să respecte regulile jocului", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Băsescu este principalul factor perturbator în această ţară, care ne-a ţinut numai în scandaluri. Ca şef al statului, nu avea voie să intre în conflicte sau să facă campanie electorală. Este un tip abuziv, care nu ştie să respecte regulile jocului. Avem printre noi tot felul de oameni primitivi, dar când eşti şef de stat trebuie să apari într-un anumit fel în faţa oamenilor. Aţi văzut ce pornire a avut împotriva celor 322 care l-au suspendat. Acesta e şef de stat, care îi face duşmani pe cei care au recurs la un drept constituţional? Şeful de stat trebuie să fie exponentul tuturor, să nu aibă adversari", a declarat presei Ion Iliescu.

Potrivit sursei citate, Băsescu este omul cu care "este greu să ai un dialog".

"Fără îndoială că asemenea comportament şi asemenea declaraţii şocante (privind pregătirea unei lovituri de stat - n.r.) nu pot să nu creeze în stat un spirit discutabil. Adică oamenii îşi iau rezerve. În astfel de condiţii, cine se duce într-o ţară în care se vorbeşte de instabilitate politică, în care nu se salută preşedintele cu premierul şi în care instituţiile statului nu funcţionează în mod normal? Asta aduce tensiunea de care nu e nevoie, îndeamnă la păruială: fraţilor, daţi-vă cu ciomegele în cap!", a menţionat Iliescu.

În opinia sa, acesta este şi motivul pentru care investitorii se retrag din România, orientându-se spre alte ţări, precum Bulgaria.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la B1 TV, că obiectivul său este ca, după alegeri, să propună Parlamentului un premier în care să aibă încredere şi care să fie capabil să negocieze împreună cu partidele o majoritate, arătând că nu are încredere în Mircea Geoană şi Călin Popescu Tăriceanu.

Şeful statului a mai spus că Viorel Hrebenciuc, Dan Voiculescu, Mircea Geoană şi Călin Popescu Tăriceanu pregătesc o nouă "lovitură de stat" după alegeri, referindu-se la o eventuală nouă suspendare din funcţie a preşedintelui, dacă acesta nu va desemna, după alegeri, premierul stabilit de ei.

Răspunzând unei întrebări, Băsescu a spus că suspendarea sa din funcţie, în 2007, a fost "o lovitură de stat mascată", organizată de cei care o pregătesc şi pe cea de după alegeri: "Hrebenciuc, Voiculescu, Tăriceanu, Geoană".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iliescu: Băsescu este principalul factor perturbator în această ţară, fiind un tip abuziv.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iliescu: Băsescu este principalul factor perturbator în această ţară, fiind un tip abuziv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei