Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 nov 2008 - Anul XIII, nr. 269 (3950)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scenariu de film

Supravieţuitor după ce a trăit trei săptămâni în sălbăticie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazul afaceristului din Izvoarele Sucevei, dat dispărut în vara acestui an, după ce maşina i-a fost găsită abandonată la marginea unei păduri şi care a apărut după 21 de zile, susţinând că în tot acest timp a hoinărit prin pădure, trăind doar cu apă, a fost închis de poliţişti, concluzia fiind că acesta spune adevărul.

Incredibila poveste spusă de aceasta, la început necrezută de nimeni, este susţinută de concluziile medicilor cu privire la starea sa de sănătate precum şi de firul evenimentelor. Cum nu există nici un fel de indicii care să ducă la concluzia că la mijloc ar fi fost vorba de o înscenare, poliţiştii spun că povestea acestuia este adevărată, chiar dacă nu este exclus ca unele aspecte să nu se fi derulat chiar aşa cum povesteşte afaceristul.

 

Căutări cu sute de oameni 

Pe 8 iulie a.c., Ştefan Belmega, administratorul unei societăţi comerciale din Izvoarele Sucevei, a plecat la volanul maşinii sale spre municipiul Rădăuţi pentru a ridica o sumă de bani din bancă, cu care urma să-şi achite o serie de datorii.

Pe un drum forestier care face legătura dintre Brodina şi Moldoviţa a fost găsit abandonat autoturismul său, un Hyundai.  În interiorul acestuia lucrătorii de poliţie au găsit un bilet prin care bărbatul de 45 de ani îşi lua adio de la cei apropiaţi, motivând că gestul său are ca suport o serie de probleme financiare pe care le avea la firmă. La câţiva metri de maşină, între copaci, anchetatorii au găsit o pungă de sodă caustică desfăcută şi aproape golită. În apropiere au fost descoperite şi urme de vomă amestecată cu sânge, astfel că scenariul poliţiştilor a prins contur imediat: bărbatul s-a otrăvit şi nu poate fi foarte departe.

Au urmat zile întregi de căutări, pe kilometri întregi, la care au participat sute de persoane, forţe de ordine, dar şi localnici, buni cunoscători ai zonei. Nu a fost găsită nici o urmă care să ducă spre dispărut. La trei săptămâni de la dispariţie, pe 29 iulie, sora sa, domiciliată în satul Argel, comuna Moldoviţa, a anunţat poliţia despre faptul că fratele ei a ajuns într-o stare deplorabilă la casa ei.  

 

O poveste ce se poate transforma în scenariu de film

Din cauza problemelor de sănătate invocate de familia lui Ştefan Belmega (o operaţie la stomac), coordonatorul anchetei în acest caz, comisarul şef Constantin Alistar, adjunctul şefului Poliţiei Municipiului Rădăuţi, a putut să îi ia declaraţii amănunţite omului de afaceri abia la finele lunii trecute.

Bărbatul a declarat că în ziua dispariţiei a plecat spre Rădăuţi fără vreun gând negru. Urma să ridice banii de la bancă pentru a-şi achita datoriile şi totul părea în regulă.

„Spune că la un moment dat, ajuns la o intersecţie în Vicovu de Sus, a fost lovit brusc de gânduri negre, fără să-şi poată explica prea bine ce a fost cu el. S-a dus la un magazin şi a cumpărat sodă caustică şi suc, după ce în prealabil consumase şi alcool”, ne-a spus comisarul şef Alistar, relatând începutul poveştii lui Belmega.  

Omul de afaceri susţine că după ce a luat soda caustică a mai fost conştient foarte puţine momente. I s-a făcut rău şi s-a îndreptat spre un pârâu din apropiere. „Bazându-ne şi pe constatările medicilor, după ce a vomitat parte din sodă, a băut foarte multă apă, ceea ce i-a salvat viaţa. De aici încolo bărbatul spune foarte puţine despre cele 21 de zile care au urmat. Declară că era într-o stare de confuzie totală, care poate fi pusă pe seama otrăvii care i-a mai rămas în corp. La un moment dat a încercat să caute un pusnic despre care ştia că ar sta prin pădure. Nu are date concrete despre zonele prin care a umblat, spune că a stat mai multe zile într-un culcuş, a hoinărit prin pădure zile întregi, fără a realiza însă ce se întâmplă cu el şi a încerca să ceară ajutor”, povesteşte comisarul şef.

La un moment dat, a mai declarat bărbatul în faţa poliţistului, a ajuns într-un luminiş şi şi-a dat seama că este o zonă cunoscută. Sora sa, a cărei casă a recunoscut-o, a declarat că bărbatul a venit târându-se spre poarta sa, fiind de nerecunoscut.

 

Argumentele care confirmă povestea bărbatului

„Declaraţiile bărbatului sunt susţinute în mare parte de constatările medicilor care l-au avut în îngrijire. Cadrele medicale au confirmat că acesta nu mâncase de multe zile, că era foarte slăbit, iar leziunile de la stomac, ce au necesitat operaţie, vin şi ele în sprijinul celor afirmate de bărbat. Având o constituţie robustă, de muntean, din punct de vedere medical este posibil ca omul fi rezistat 21 de zile fără mâncare”, spune coordonatorul anchetei în acest caz.

Cum bărbatul era pe cale să-şi rezolve problemele financiare pe care le avea, iar societatea pe care o conducea nu avea alte probleme grave, varianta unei înscenări este aproape exclusă, mai ales că nu este susţinută de nici un indiciu în acest sens.

„O testare cu detectorul de minciuni ar putea elucida şi mai clar cazul însă, cum bărbatul nu a comis nici o infracţiune, am considerat că aceasta nu se impune”, a mai spus Alistar.

Totuşi, rămâne întrebarea: cum de sutele de oameni care l-au căutat nu au găsit nici o urmă lăsată de acesta, mai ales în condiţiile în care omul nu s-a deplasat decât pe o rază de cinci-opt kilometri. Explicaţia ar fi că acesta s-a aflat în stare de inconştienţă în primele zile, stând într-un singur loc, chiar atunci când operaţiunile de căutare au fost la amploarea maximă.

„La căutări ne-au ajutat oameni ai locului, care ştiau bine pădurea, ar fi trebuit să-l găsim. Totuşi nu există motive să spunem că povestea sa nu este reală, chiar dacă unele episoade sunt discutabile”, a fost concluzia trasă de comisarul şef despre acest misterios caz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Supravieţuitor după ce a trăit trei săptămâni în sălbăticie.
 Vizualizări articol: 1010 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 9 voturi
Supravieţuitor după ce a trăit trei săptămâni în sălbăticie3.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei