Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 nov 2008 - Anul XIII, nr. 269 (3950)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Andreica acuză Ministerul Sănătăţii că a blocat lucrările la spitalul din Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PD-L de Suceava Romică Andreica a acuzat Ministerul Sănătăţii Publice că a blocat finanţarea finalizării construcţiei Spitalului Municipal din Fălticeni. Andreica a precizat că, deşi proiectul tehnic necesar pentru realizarea acestei investiţii este finalizat, ministerul nu a emis avizele necesare pentru organizarea licitaţiei de execuţie a lucrărilor. Deputatul democrat-liberal a explicat că deşi în anul 2008 spitalul din Fălticeni ar fi trebuit să primească o sumă de cinci milioane de lei, până în momentul de faţă, fondurile primite au fost doar pentru proiectul tehnic, în valoare de 400.000 de lei.

„Această licitaţie a fost blocată. Şi acuz de rea-voinţă Ministerul Sănătăţii că a blocat această licitaţie. Pentru că procedura firească era organizarea licitaţiei, alocarea diferenţei de 4,5 milioane de lei pentru începerea lucrărilor”, a precizat Romică Andreica, care candidează pentru un mandat de deputat în colegiul Fălticeni.

În opinia acestuia, motivul pentru care Ministerul Sănătăţii a blocat licitaţia este economisirea fondurilor pentru redistribuirea lor către „pomenile electorale ale primului-ministru pentru primarii PSD şi PNL”.

Andreica a precizat că aşteaptă ca spitalul din Fălticeni să primească măcar în 2009 sumele rămase restante de anul acesta, respectiv 4,6 milioane de lei. Deputatul PD-L a mai spus că la această sumă s-ar adăuga şi fondurile prevăzute pentru anul 2009, de 4,5 milioane de lei.

„Cetăţenii din Fălticeni ar trebui să ştie unde s-au dus banii cu care trebuiau începute lucrările la spitalul din acest municipiu. Trebuie să fiu sincer şi să spun că îi mulţumesc domnului Nicolăescu că a pornit această finanţare încă din anul 2007. S-a plătit acel proiect tehnic, şi acest lucru înseamnă chiar o dovadă de bunăvoinţă din partea lui Eugen Nicolăescu. Dar din păcate, dumnealui este neputincios în acest moment în faţa nevoilor generale ale Guvernului de a răsplăti clientela PNL şi taxa de protecţie la PSD. Iar şansa de a se realiza acest spital este să avem un Guvern şi un ministru al sănătăţi din partea PD-L”, a încheiat Andreica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andreica acuză Ministerul Sănătăţii că a blocat lucrările la spitalul din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andreica acuză Ministerul Sănătăţii că a blocat lucrările la spitalul din Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei