Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 nov 2008 - Anul XIII, nr. 269 (3950)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinii

Rozopol: „Cea mai bună promisiune electorală este fapta”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Domnule Philip Rozopol, în cursul acestei săptămâni v-aţi întâlnit cu locuitorii municipiului Câmpulung Moldovenesc. Care a fost scopul?   

Dacă până acum oamenii se întrebau cine este Philip Rozopol, a venit vremea să le arăt ce face Philip Rozopol. Toţi politicienii s-au obişnuit să-şi construiască programul politic fără să îi mai întrebe şi pe oameni dacă au nevoie de el.

Eu cred că pentru a avea un program adaptat realităţii, mai întâi trebuie să porţi un dialog deschis şi cinstit cu cei care te aleg. Abia apoi, în funcţie de rezultatele discuţiilor, să-ţi făureşti un program politic pliat pe nevoile bucovinenilor. Tocmai de aceea am venit, şi o să mai vin, în Câmpulung Moldovenesc.

 

Ce le-aţi promis câmpulungenilor cu care aţi discutat?

Din 1990 şi până astăzi s-a promis tot ce era de promis, dar vedem cu toţii că au fost doar vorbe goale. De aceea, eu nu promit nimic! Cea mai bună promisiune electorală este fapta. De ce? Pentru că vorbeşte de la sine. Problemele se rezolvă prin fapte, nu prin promisiuni.

 

„Nu voi face nici o promisiune deşartă”

 

Din discuţiile cu oamenii, care ar fi cea mai mare problemă în Câmpulung Moldovenesc?

Cea mai gravă problemă este cea a căldurii. Nu este o noutate, dar oamenii şi-au pierdut orice speranţă. Şi îi înţeleg, mai ales că am văzut pe la televizor cum că un anumit politician se va lega de calea ferată sau va face greva foamei dacă nu se va da drumul la gaz în termen de trei luni după ce va fi ales. Păi cum să nu-ţi pierzi speranţa când beneficiezi de astfel de oameni politici? Bucovinenii au nevoie de oameni pregătiţi, care să ştie cum se face o lege în aşa fel încât aceasta să treacă prin Parlament, nu de victime.

 

Contracandidatul dumneavoastră a promis că va rezolva problema gazului în termen de trei luni. Dumneavoastră ce termen limită ne daţi? 

Pe lângă faptul că cei din opoziţie promit marea cu sarea, mai dau şi termene limită fantastice. Este foarte uşor să vorbească la televizor atunci când nu deţin pârghiile necesare îndeplinirii promisiunilor pe care le fac.

Tocmai de aceea, pentru că sunt un om responsabil şi am capacitatea necesară să preiau aceste pârghii, nu voi face nici o promisiune deşartă. Sunt sincer cu câmpulungenii şi le spun că problema gazului nu se va rezolva în trei luni, ci va dura ceva mai mult. Ei decid ce preferă, promisiuni care nu se vor îndeplini niciodată, sau fapte care se vor aplica într-un termen mai puţin convenabil.

 

„Eu vreau să aduc gazul în Câmpulung”

 

Care este soluţia primarului din Câmpulung Moldovenesc în legătură cu problema încălzirii?

Gabriel Şerban, pe care îl susţin în toate proiectele sale, este la rândul său un locuitor al municipiul Câmpulung Moldovenesc. El simte la fel ca orice alt cetăţean problema lipsei de căldură şi de aceea va exista un efort susţinut din două direcţii.

Pe de-o parte, colegul Gabi Şerban se va lupta pentru urgentarea rezolvării problemei gazului la nivel de municipiu, iar pe de altă parte, eu mă voi lupta pentru aducerea căldurii în casele oamenilor la nivel legislativ, în aşa fel încât o asemenea situaţie să nu se mai repete.

Una este să dai din gură la televizor şi alta este să ai doi oameni, două forţe, care converg pentru rezolvarea aceleiaşi probleme. În final, faptele vorbesc.

 

Îl veţi putea ajuta?

Este pentru prima dată în cei patru ani de când ne confruntăm cu problema gazului în Câmpulung Moldovenesc, când doi oameni trag în aceeaşi direcţie. Eu nu vreau să-mi leg numele de aducerea gazului în Câmpulung, eu vreau să aduc gazul în Câmpulung.  De aceea nu fac promisiuni. Odată rezolvată problema, oamenii vor şti cine a adus gazul şi cine a încercat timp de patru ani să blocheze demararea proiectului.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rozopol: „Cea mai bună promisiune electorală este fapta”.
 Vizualizări articol: 8471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Rozopol: „Cea mai bună promisiune electorală este fapta”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei